Yurt disinda bakaya kalmak
Öncelikle herkezin bayramini kutlarim.
Ben yurtdisinda yuksek lisans egitimimi yapmaktayim ve ogrencilikle ilgili evraklarim elime gec geldiginden dolayi bende egitim ateseligine gec ilettim. Daha oncede 1 kere olmak uzere 2. kez bakaya kaldim,su anda evraklarim milli egitim bakanligi vasitasi ile milli savunma bakanligina gonderildi ama henuz bir cevap gelmedi.Ben onumuzdeki pazar gunu Turkiye ye gelmeyi dusunuyorum,henuz evraklarim onaylanmadan Turkiye ye giris yapsam kapida sorun yasarmiyim?Geri donememe gibi bir ihtimalim olabilirmi ve ayrica iki kez bakaya kaldigimdan dolayi askerlik tecilimin yapilmamasi gibi bir sorun yasarmiyim?
Bu konuda endise duyuyorum yardima ihtiyacim var,zamanim daraliyor bu konudaki goruslerinizi acil olarak bekliyorum.
Tesekkur ederim....
Re: Yurt disinda bakaya kalmak
Asal in sitesinde der ki, eger sevk tehirine neden olan egitime kayit olma zamani bakaya kaldiginiz zamandan once ise acilan mahkeme beraat ile sonlanir. Yani siz onceden kayit olduysaniz, ama herhangi bir sebepten dolayi evraklarin ulasmasinda, isleme konmasinda bir sorun oldu ise ve bakaya kaldiysaniz, hic bir sorun olmayacagi belirtilmis. Giris cikislar icin bir sey diyemecegim, bu konuda bilgili kisiler forumda sizi aydinlatir umarim.
Re: Yurt disinda bakaya kalmak
Mahkeme kararı olmadan bir şey olmaz diye düşünürüm giriş ve çıkışlarda.