-
Maaş haczi
Merhabalar ben memurum ve kredi kartımdan dolayı maaşımda icra kesinti var.Bende bu borcu kapatmak istiyorum.yalnız muvaffakat vermek istemiyorum.Maaşımdan icra kesintisi yapılan her ayda ayrıca kendim elden para yatırmak istiyorum.En azından faizin az işlemesini sağlarım.Çünki sırada başka banka var.Avukat bunu kabul edermi?
-
Re: Maaş haczi
Bunun için avukatla anlaşmanıza gerek yok dosyanızın bulunduğu icra dairesine gidip dosyanıza para yatırmanız mümkün ama bir takım harçlardan kurtulmak istiyorsanız avukatla anlaşabilirsiniz
-
Maaşınızdan kesilmesi ile elden aynı miktarı yatırmanız durumunda işleyen faizde bir fark olmayacaktır. Kalan miktar üzerinden aynı oranda faiz işlemeye devam edecektir.
Ancak karşı taraf avukatı ile anlaşmanız durumunda, borcunuzu taksitlendirebilirsiniz.
-
Merhaba ben Çorlu Devlet Hastanesinde doktorum, 2004 yılına kadar Erzincan'da görev yaparken muayenehanem vardı. 2003 yılının aralık ayında muayenehanemi kapattım. Bir hafta önce çalıştığım hastanenin mutemetliğine bir yazı gelmiş ve 2003 yılındaki tıbbi atık ücreti için haciz kararı bildirilmiş. Miktar çok değil ancak Erzincan'da görev yaptığım ve muayenehane işlettiğim 3 yıl boyunca belediye tarafından hiç tıbbi atık ücreti istenmedi. Çorluya geldikten sonra da böyle bir borcum olduğuna dair bir tebligat ve ödeme emri gönderilmedi. Zaten belediye tarafından hiçbir tıbbi atık toplama düzenlemesi mevcut değildi, muayenehanemde de tıbbi atık üretmem sözkonusu değil idi. Zaten; İstanbul 2. Vergi Mahkemesi'nin 2003/ 630 E ve 2003/ 2933 K sayılı dosya ile verdiği kararında;
"...mevzuat birlikte değerlendirildiğinde tıbbi atık bertaraf ücretinin sadece tıbbi atık üreten yerlerden alınacağı sonucu açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. "Bireysel dahili branş muayenehaneleri" deyimi doğal olarak tıbbi atık üreten muayenehane olarak algılanmalıdır. Zira anılan kararın başlığı ve konusu tıbbi atık ücreti belirlenmesidir. Bu konuya ilişkin alınan kararın maddelendirmesinde ayrıca tıbbi atık üreten tabirinin kullanılmaması bir eksiklik değildir. Aksine bir düzenleme getirilmek istenseydi tıbbi atık üretsin üretmesin bütün bireysel branş muayenehaneleri tabiri kullanılırdı. Bu yapılmadığına göre "bireysel dahili branş muayenehanesi" değiminden tıbbi atık üreten bireysel branş muayenehanesini anlamak gerekir. Hal bu olunca davacının bu maddenin iptali isteminin reddi gerekir. Kesilen para cezasına gelince yukarıda yazılı mevzuat hükümlerine göre davacıdan tıbbi atık bertaraf ücreti alınabilmesi için ödevlinin verdiği hizmet nedeniyle tıbbi atık üretmesi gerekir. Olayda davalı idarenin davacının tıbbi atık ürettiği yolunda bir tespiti olmadığından kesilen para cezasında yasal isabet yoktur denilmiştir.
Yani bu karar ile tıbbi atık üretildiğinin kanıtlanması ve en azından belediye tarafından böyle bir hizmetin veriliyor olması gerekir.
Benim sormak istediğim, Erzincan belediyesi tarafından Çorlu'da görev yaptığım hastanenin mutemetliğine gönderilen haciz kararına nasıl ve hangi mercie itiraz edebilirim. Teşekkürler