Sayıştay, sahnedeki eşeği oyuncu yerine koymadı
19 Aralık 2007 günlü Hürriyet'ten bir haber;
Sayışatay, sahnedeki eşeği oyuncu yerine kotymadı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hizmet alım ihalesi ile "Dans Eden Eşek" oyununu sahneye koydu. Şartnamede 7'den fazla oyuncu olmayacaktı. Belediyeyi denetleyen Sayıştay denetçileri afişte 7 oynucu ismi bulunduğunu, buna karşılık fotoğraflarda 5 oyuncunun görüldüğünü belirterek Belediye görevlilerine "görev kusuru" nedeniyle zimmet çaıkrttılar. Ancak oyuncuların birinin eşek rolünde olduğu, birinin de anlatıcı olduğunu denetçiler fark etmemişlerdi.
Re: Sayıştay, sahnedeki eşeği oyuncu yerine koymadı
Büyük medyada son dönemde çarşaf çarşaf küçültücü yargı hikayeleri yayınlanmaya başladı dikkatinizi çektiyse... Ben de bu haberlere şaka yollu takılıyorum da, insan sormadan edemiyor:
Böyle abukluklar her alanda var, niye şimdi bunlar gözümüze gözümüze hem de yanıltıcı biçimde sokulmaya başlandı.
Abbas Bey, subniminal olmasın bunlar? Seni duyar gibiyim "hah bir paranoyak daha katıldı işe" diyorsun ama , bir daha düşün derim...
Selamlar,
Re: Sayıştay, sahnedeki eşeği oyuncu yerine koymadı
Bayram günü Sayıştay’ın kayıp eşek titizliği!
http://www9.gazetevatan.com/pics/yazarlar/108.jpg
Sayıştay’ın bayram öncesi aldığı bir karar, kulaktan kulağa yayılarak bayram günü de olsa gelip beni buluyor.
Bir arkadaşım var.
2 üniversite bitirdi.
Doktora da yaptı.
Çok başarılı oldu, iyi para kazandı, kusursuz evlilik yaptı, mükemmel yaşadı, dünyanın bütün zevklerini tattı, hayatın hakkını verdi. Emekli oldu. Enerjisi var, şimdi benim için çalışıyor.
Ücret de istemiyor.
Gazetelerde, TV’lerde gördüğü “dikkat çekici, uyarıcı, altı çizilmesi gereken haberleri, duyumları, gözlemleri, tespitleri” bana iletiyor.
Bayramın ilk günü aradı.
Sayıştay çok titiz!..
Bunu yazmalısın!
Ne olmuş?
Gaziantep Şehir Tiyatrosu’nda “Dans Eden Eşek” adlı çocuk oyununda Sayıştay, usulsüzlük tespit etmiş ve “kamuyu zarara sokan eşeği takibe” almış.
Oyunda 6 karakter var.
6 oyuncu görünüyor.
Ama 5 oyuncu rol almış.
6’ncı nerede?
2 hırsızın çalıp tekrar eski sahibine satmaya uğraştığı bir eşeğin öyküsü olan oyunda “kayıp eşeği” oynayan gerçek bir hayvan eşekse o hakiki eşek nerede, gerçek bir eşek değil de “eşek kılığına girmiş” bir insan oyuncu ise o nerede?
Sayıştay haklı.
Kamu zararı bulmuş.
3 bin 582 YTL zimmet!
Şehir tiyatrosu yöneticileri ise “oyundaki 6’ncı rol kayıp eşektir, o eşeği oynayacak gerçek bir eşek bulmadığımız için içimizden biri eşek kostümü giyerek, kayıp eşek oldu, oyun bitince de insan oldu” diye savunma yapmış.
Toplantılar.
Açıklamalar.
Yazışmalar.
Yazılan raporlar.
Sayıştay ikna olmuş.
Zimmet, kamu zararı yok!
Ben bu ilginç ve heyecan verici haberi bayramı günü duydum, gözlerim yaşardı, ülkemin Sayıştay’ı ile gururlandım. Gaziantep’teki çocuk oyununda “kayıp eşek” üzerinde bu kadar titizlenen Sayıştay, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne “imam kadrosuyla” ve ayda 800 YTL maaşla girip, 61 yaşında olmasına rağmen 2 belediye şirketinin yönetim kuruluna üye ve belediyenin yazı işleri, reklam, basın yayın, halkla ilişkiler şubelerine de ayrı ayrı şube müdürü yapılarak aylığı 7 bin YTL’ye çoğaltılan Alaeddin Şahin örneğini de inceler diye düşündüm.
Kaç kez yazdık.
Alaeddin Şahin, “Ensar Vakfı” kurucu üyesi olarak Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “vakıfdaşı” oluyor. Bu “vakıfdaşlık yakınlığından” ötürü belediyede şirket yönetim kurulu üyeliği, şube müdürlükleri görevi verilerek maaşının 7 bin YTL’ye çoğaltıldığı iddia ediliyor.
Sayıştay G. Antep’te titiz!
İstanbul’da neden kabız?
Kabızlık da bulaşıcı.
MASAK’a da bulaştı.
148 personeli olan devlet kuruluşu MASAK, ülkedeki “kayıt dışı her işlemi” incelemek, “kara paranın peşine düşmek” için kurulmuş. Fakat Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlunun şirketinde çalışan gariban santral memurunun adına gönderilen 30 bin doların peşine düşmedi.
Niçin geldi bu para?
Niçin garibana geldi?
21 yaşındaki o yoksul aile çocuğu gariban santral memurunun “Ben bankaya şirketin muhasebe müdürü ile birlikte gittim, parayı alıp ona verdim” diye yazılı ifadesi var.
Sayıştay çok titiz.
Fakat söz konusu iktidar olunca, kabız. MASAK da çok titiz fakat söz konusu iktidar olunca, o da oluyor aniden kabız.
Necati Doğru 21/12/2007 Vatan