kardeşim 2 yıl önce ayrıldığı eşini sokakta silah kullanmak kaydıyla kaçırdı daha sonra barışarak birliktelikleri ni sağladık fakat eşinin ailesi davacı oldu ve kardeşim şimdi aranıyor tutuklanırsa bu olaydan dolayı nasıl bir ceza alır saygılarımla.
Printable View
kardeşim 2 yıl önce ayrıldığı eşini sokakta silah kullanmak kaydıyla kaçırdı daha sonra barışarak birliktelikleri ni sağladık fakat eşinin ailesi davacı oldu ve kardeşim şimdi aranıyor tutuklanırsa bu olaydan dolayı nasıl bir ceza alır saygılarımla.
Somut olayda tehdit değil,kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu sözkonusudur.
Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
MADDE 109. - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Bu suçun;
a) Silâhla,
b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,
f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
İşlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.
(4) Bu suçun mağdurun ekonomik bakımdan önemli bir kaybına neden olması hâlinde, ayrıca bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
(5) Suçun cinsel amaçla işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek
cezalar yarı oranında artırılır.
(6) Bu suçun işlenmesi amacıyla veya sırasında kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hâllerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
cevabınıza teşekkür ederim fakat kardeşimin eşi davcı değil ve birlikte yaşamaya tekrardan evlenmeye razı böle oluncada ailesinin açacağı mahkeme bu söylemiş olduğunuz konuları içerirmi teşekkür ederim.
esımle evlendıkten 3 ay sonra yurt dısına gıttım.evlendıkten sonra cesıtlı bahanelerle yaklasık 6 ay sonra evı terk ettı.2007 mart ayından berı gorusmuyoruz..fakat ben henuz bosanma davası acmadım.turkıyeye ızne geldım abısı benı mahkeme bıtınce oldurmekle tehdıt edıyor.fakat ıspata sahıtım yok.cumhurıyet savcılıgına nasıl bır suc duyurusunda bulunabılırım.abısı aynı zamanda devlet memuru.yardımcı olursanız memnun olurum.
Sizde bize yardımcı olmak istermisiniz sn.mrmustafa?
https://www.hukuki.net/rules.asp