Öğretim Görevlisine Hakaret...
Merhabalar...
Ben üniversite öğrencisiyim. Bizim bir öğretim görevlisi hocamız var. Kendisi 2 saatlik dersi 1 saatte yapıp çıkıyor. Bunu sıklıkla yapıyor. (öğrencilerin de işine geliyor, ama beni sinir ediyor) Üniversiteye ve bölüme şikayet ettim. Hepsi laf salatası yapıyorlar, herkes birbirini tutuyor.
Son olayımızda sınıftan çıkmak üzereyken kendisinin çıkmamasını gerektiğini söyledim. Daha sonra dedimki (çok sinirlendim) "dersi 1 saat yapıp çıkıyorsunuz, 2 saatin parasını da almayı biliyorsunuz" dedim herkesin önünde.
Hocanın bana takması felan hiç umrumda değil. Bana hakaret davası felan açacağını söyledi.Haklıyken haksız duruma düştüm galiba. Ben bu sözümden ceza alırmıyım? ve Ceza alsam da hoca dersini az yaptığı içinde bi kanun var mı? o da ceza alır mı?
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim....
Teşekkürler...
(Aşağıda Kanunu buldum)
Re: Öğretim Görevlisine Hakaret...
Yükseköğretim Kurumundan Bir Veya İki Yarıyıl İçin Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları
Madde 9.
Yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırmayı gerektiren fiil ve haller şunlardır :
a. Yükseköğretim kurumu idarecileri ile öğretim elemanlarını ve diğer görevlileri tehdit etmek, onların şeref ve haysiyetlerine veya şahıslarına karşı sözlü veya yazılı olarak herhangi bir saldırıda bulunmak veya hakaret etmek,