Yetim Ayliğinin Aktarilmasi
Babamdan Yetİm AyliĞi Almakta İken 08,07,2007 Tarİhİnde Evlendİm.ÇeyİŞ Yardimi İstemedİm Ve MaaŞimin Anneme Aktarilmasini İstedİm.ssk İl MÜdÜrlÜĞÜ MaaŞimin DÜŞÜrÜlerek Anneme AktarilacaĞini Beyan Ettİklerİ İÇİn ÇeyİŞ Yardimi İstemedİm.ama Şİmdİ Oranlardan Dolayi MaaŞimin Anneme AktarilamayacaĞini SÖylÜyorlar.benİ Yaniltiklari İÇİn Çeyİz Yardimi İstememİŞtİm.ama Şİmdİ Ne MaaŞimi Anneme Aktardilar Nede Hakkim Olan Çeyİz Yardimimi Alabİlİyorum.bu Konuda Benİ Aydinlatirsaniz Sevİnİrİm.
Re: Yetİm AyliĞinin Aktarilmasi
Sn.ACİRAS;
isyan etmek yerine evlilik cüzdanınızla birlikte bulunduğunuz bölgedeki SSk müdürlüğüne başvurup evlenme yardımınızı talep edebilirsiniz.
506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu 99.maddesinden de görebileceğiniz gibi hala bu hakkınız mevcut.
506 sayılı SSK Kanunu:
Zamanaşımı ve hakkın düşmesi:
Madde 99 -
(Değişik: 29/04/1986 - 3279/5 md.) Bu Kanunda aksine hüküm bulunmayan hallerde, iş kazalarıyla meslek hastalıkları ve ölüm sigortalarından hak kazanılan gelir ve aylıklar, hakkı doğuran olay tarihinden itibaren beş yıl içinde istenmezse zamanaşımına uğrar. Bu durumda olanların gelir ve aylıkları yazılı istek tarihini takibeden aybaşından itibaren başlar.
İş kazalarıyla meslek hastalıkları sigortasından kazanılan diğer haklar ile hastalık ve analık sigortalarından doğan haklar ise, hakkı doğuran olay tarihinden itibaren beş yıl içinde istenmezse düşer.
Geçici iş göremezlik ödeneğini veya herhangi bir döneme ilişkin gelir veya aylığını beş yıl içinde almayanların, söz konusu ödenek, gelir veya aylıkları ödenmez.
Sayin EdİtÖr,
Bugun Ssk Ankara İl SaĞlik MÜdÜrlÜĞÜnÜ Aradim.yanliŞ YÖnlendİrİldİĞİmİ Ve ÇeyİŞ Yardimi Almak İstedİĞİmİ SÖyledİm,Çeyİz Yadrimi İstedİĞİmİ Beyan Eden Yenİ Bİr DİlekÇe Yazip GÖndereceĞİmİ SÖyledİm.cevaplari ŞÖyle İdİ.İlk DİlekÇenİzde İstememİŞ OlduĞunuz İÇİn Bİzİm İÇİn Önemlİ Olan Bu DİlekÇenİzdİr.vazgeÇİp Tekrar İsteyemezsİnİz.deĞİŞen BİrŞey Olmaz.cevabimiz Bu YÖnde Olur.İlgİnİz İÇİn TeŞekkÜr Ederİm.
Sayin EdİtÖr Ve Bu Konuyla İlgİlenen DİĞer ArkadaŞlar
Tekrar Ankara Ssk Tahakkuk İŞlerİ BÖlÜmÜnden Yetkİlİ Bİr Sube MÜdÜrÜyle GÖrÜŞmek İstedİm.benİ Sayin Alİ Beye BaĞladilar.saĞolsun Durumuma ÜzÜldÜ Ama YapabİleceĞİ BİrŞey OlmadiĞini SÖyledİ.bende Benİ YanliŞ YÖnlendİrenlerİn ÇaliŞma ArkadaŞlari OlduĞunu Onlarin YanliŞ Bİlgİ Vermesİnden Dolayi DoĞan Kaybimin Gİderİlmesİnİ İstedİm.yapabİleceĞİ Bİr Şey YokmuŞ.anlamiyorum Benİm Madur Olmam Ve Bunun Sebebİ Bİlgİlendİrme Hatasi Olmasi HİÇbİrŞey Farkettİrmİyor.sİz Alin Evlİlİk CÜzdanizi Gİdİn Dİyorsunuz.zaten Bunun Merkezİ Ankara Tahakkuk Servİsİ.İzmİr İl SaĞlik MÜdÜrlÜĞÜde DİlekÇeyİ Buraya Yazip GÖnderİn Dİyor.ben DİlekÇemde SÖyledİĞİnİz Maddeyİ Kullanip Yazabİlİrmİyİm.yada Sİz Bana Bİr DİlekÇe ÖrneĞİ Yazarmisiniz.teŞekkÜrler.:)