Anonim şirkette ortaklar arası geçimsizlik / hisse devir anlaşmazlığı
Bir A.Ş.'nin kurucu üyesiyim. Bundan yaklaşık 1 sene önce şirketten ayrılmak istediğimi ve tüm hissemi üzerine almasını istediğimi belirttiğim Yönetim Kurulu Başkanı bana hisselerimi alamayacağını birini bulursam ona devredebileğimi söyledi. Şirket parlak bir durumda olmadığından bu mümkün değildi. Şirketteki hissem %8 oranında ve aradan geçen uzun zamanda kendisiyle hiç görüşmedik ve şirketle hiçbir bağlantım olmadı. Bu durum geçen yazdan beri böyleydi ki; geçtiğimiz günlerde benimle temasa geçerek şirketteki kendi hisselerini başkasına vereceğini ve kendisine bir miktar para vermem halinde şirketin borçlarını kapatıp benim hissemi de şirketi vereceği insanlara devredebileceğini söyledi. Aksi taktirde şirketin yeni sahipleriyle ortak olacağımı söyledi.
Bu aşamada öncelikle yasal haklarımı ve şirket nazarındaki herhangi bir borçlanmada yükümlülüklerimi öğrenmek istiyorum. Bunun ötesinde şirketle yasal anlamda hiçbir bağlantımın kalmaması da benim için çok önemli. Bunun için dava açmamız gerekiyorsa bunu da yapalım. Danıştığım çevrem bu konuda bir avukata başvurmam gerektiğini söyledi ve ben de bunun için hukuki.net platformunu seçtim.
Açıkçası yasal bilgim yok denecek kadar az ve yaşım da genç. Bu şirkete attığım imza da gençlikte atılan ve çok önemli görünmeyen bir imzaydı benim için o dönem. Uzun lafın kısası şirkette karar alacak yetkim hissemden dolayı yok ve diğer şahıs bu şirketin diğer ortakları üzerinde etkin rol oynuyor yani istediği kararı ben olmadan alabiliyor. Amacım bu şirketten kurtulmak şu veya bu şekilde, gerekiyorsa bir dava açarak. Ne önerirsiniz ?
Yardimci olabilecegini dusunen avukat beyefendi / hanimefendi ile magdur oldugumu dusundugum hukuki mucadelemi baslatmak istiyorum.
Re: Anonim şirkette ortaklar arası geçimsizlik / hisse devir anlaşmazlığı
Bu sitenin avukat arama bulma sitesi olmadığı üye olmaya başladığınız andan beri uyarılar ile belirtilmektedir. Ayrıca sormuş olduğunuz sorular forumlarda evvelce yanıtlanmış olduğundan kısa bir araştırma ile cevaplarınız alabilecek durumdadısınız.