Boşanmış eşin boşanmadan önceki borçları
İyi günler bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. X bey ölmüş babasının bağkur maaşını 3 sene boyunca çekiyor. Daha sonra bağkur bunu farkederek x bey'e icra mektubu gönderiyor. Bu arada icra mektubunun geldiği gün eşi ona boşanma davası açıyor X bey'in üstünde herhangi bir malvarlılığı bulunmamaktadır. Ancak eşinin üstünde ev dükkan gibi gayrimenkuller bulunmaktadır ve dahada ilginci bu gayrimenkuller x bey'in babasından 2003 yılı yazında X beyin eşine verilmiştir. Bu durumda X beyin eşinin bu hacizden ne gibi bir zararı doğar ve x bey'in üstünde herhangi bir mal olmadığı için ona verilecek ceza nasıl bir ceza olabilir.
Biliyorum burası bir danışma şirketi değil fakat emin olunki başka çaremiz kalmamıştır. Bu konuda tüm arkadaşların mesajlarını bekliyorum durumun acil olduğunu belirtirim.
Saygılarımla...
Re: Boşanmış eşin boşanmadan önceki borçları
Olayın hukuki boyutundan ziyade benim ilgimi çeken, X beyin ölmüş babasının maaşını 3 yıl boyunca hakkı olmadan çekmesi. Bağkur Genel Müdürlüğü X hakkında
şikayette bulunmadı mı? Cezai yönden nitelikli dolandırıcılığa girmektedir. X açısından hukuki boyutlarından öte cezai boyutları çok ağır olacaktır.