İcradan ihtarlı ödeme emri
Kiracım kirasını ödemiyor.İcradan Müdürüğünden ihbarlı ödeme emri örnek no:13 göndermek istiyorum.Avukat tutmadan bu işlemi kendim icra müdürlüğünden takip edebilirmiyim.Başvuru için ne kadar harç vs. öderim .bana kaç ytl ye mal olur?Teşekkür ederim.
Re: İcradan ihtarlı ödeme emri
Alıntı:
rahmi rumuzlu üyeden alıntı
Kiracım kirasını ödemiyor.İcradan Müdürüğünden ihbarlı ödeme emri örnek no:13 göndermek istiyorum.Avukat tutmadan bu işlemi kendim icra müdürlüğünden takip edebilirmiyim.Başvuru için ne kadar harç vs. öderim .bana kaç ytl ye mal olur?Teşekkür ederim.
Ihtarlı ödeme emri göndermek için avukat tutmanıza gerek olmamakla birlikte önemle bir avukat nezaretinde bu işlemi yapmanızı öneririm. Bir kelimenin eksik olması dahi yaptıklarınızın boşa gitmesine neden olabilir. Harç ise talep olunan kira bedeli üzerinden nisbi olarak hesaplanır.
Re: İcradan ihtarlı ödeme emri ...bir sorum daha var
Benim kiracı ile anlaşmam kira + aidat şeklinde idi.acaba ihbarnameyi doldururken yalnız kira ücretinimi yazmalıyım yoksa kira ve aidatı ücretlerini beraber mi yazmalıyım?teşekkür ederim.
Aidatı da ayrıca belirterek ekleyebilirsiniz. Ancak aidatın ödenmeyip kira bedelinin tamamının 30 gün içinde ödenmesi halinde tahliye için gereken temerrüt koşulu oluşmaz.
Teşekkürler.Acaba kontratın noterden olmaması bir sorun olurmu?imza benim değil derse ne yapmam lazım?Çünkü tahminim öyle diyecek adam kararlı kirayı vermemeye.Aldığım kira ücreti 200 ytl +44 ytl aidat.İhbarname ücreti nasıl hesaplanır?Çok soru oldu ama ne yapayım avukat tutamayınca sormak zorunda kalıyorum.teşekkür ederim.