Vergi iadesi ödemesi yapılmadı
merhabalar. 2007 ağustos ayında işimi bırakıp başka bir kuruma gçtim. ancak 2006 yılına ait vergi iadesi alacağım eski işyerim tarafından da hala yapılmadı. eski işyerimi defalarca aradım, hep ertelediler, en sonundada vergi dairesine şikayette bulunacağımı bildirdim. ama sorun şu: bu durumda vergi dairesine mi şikayette bulunmak gerekiyor? ne tarz bir dilekçe yazmam gerekiyor? vergi iademin eski işyerim tarafından ödenmediğini kanıtlayabilir miyim? nasıl? şikayette bulununca sonuç ne kadar zamanda ortaya çıkar?
Re: Vergi iadesi ödemesi yapılmadı
Vergi dairesine hitaben,ilgili dönemde vergi iadesi alacağınızı alamadığınızı,gereğinin yapılmasını istediğiniz bir dilekçe yazmanız yeterli.Vergi Dairesi,bu talep üzerine işyerinde yoklama yapacak,o dönemde çalıştığınız tespit edilirse,işyerine özel usulsüzlük cezası uygulayacaktır.
Re: Vergi iadesi ödemesi yapılmadı
Merhaba ,
Ben de 2006 yılı vergi iademi alamadım.O dönem çalıştığım firma kapandı ama ben vergi dairesinin istediği tüm evrakları şirketin mali müşaviri aracılığıyla ilettim hatta alacağım paranın miktarını da söylediler fakat hiçbir ödeme yapılmadı.aradan zaman geçtiği için üstüne de düşmedim fakat vergi dairesinden evimi de arayıp tekrar bilgilendirme yapılınca sizlere danışmak istedim.Ne yapmam gerekiyor ?