-
İl İçi Atama
Eşim İl merkezinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Ben ise oldukça uzak bir belde de 2.5 yıldır öğretmen olarak görev yapmaktayım.
Siyasi görüşüm nedeniyle il milli eğitim tayinimi yapmamaktadır. Bunu da açıkca ifade etmekten çekinmemektedirler. Bu konuda yapabileceğim bir şey varmı?
Çalıştığım belde yaklaşık 90 km. uzaklıktadır ve iki saat sürmektedir. Hatta beldeye gidebilmek için dolmuş bir müddet başka ilin sınırlarından gitmektedir.
Bana okullardaki norm kadro dolu diye bahane uydururlarken, il dışından gelen öğretmenleri yakın okullara atamaktadırlar. Ayrıca norm kadro dolu dedikleri okullara da il içi atama yapmaktadırlar.
Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Re: İl İçi Atama
sn erbilge, 657 sayılı Kanunun 72. maddesinde aile birliğinin muhafazasının sağlanmasını teminen Devlet memuru olan eşlerin (talepleri olması halinde ve teşkilatın bulunması şartıyla) aynı yerlere atanması gerektiği ifade edilmiştir. Ancak Kanunun aynı yer deyimi aynı il olarak yorumlanmaktadır. Eğer görev yaptığınız belde, eşinizle aynı il sınırları içindeyse bence hukuken yapılacak birşey yok diye düşünüyorum. Ayrıca il merkezinde boş kadroların olması, sizin oradaki bir okula atanmanızı da gerektirmez. Zira Mahkemeler, boş olan kadroların belli bir kişiyle doldurulması şeklinde bir karar veremezler. Bu durumda eğer eşinize aynı ilde görev yapıyorsanız İdare, Kanunla kendisine yüklenen sorumluluğu yerine getirmiş demektir.