Re: Bir mühendisin hakları
Sözettiğiniz yükseköğretim sırasında eksik alınan bir ders değil anladığım kadarıyla,meslek içi eğitim sırasındaki bir ders mi?
Elektrik-elektronik mühendisliği mi okudunuz?Yoksa haberleşme-elektronik mi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Elektrik-elektronik mühendisliği mi okudunuz?Yoksa haberleşme-elektronik mi?
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Sözettiğiniz yükseköğretim sırasında eksik alınan bir ders değil anladığım kadarıyla,meslek içi eğitim sırasındaki bir ders mi?
Elektrik elektronik mühendisliğini okudum ve eksik olarak kalan ders yüksek öğrenim dersi yani meslek içi eğitim deil....Ve zamanı geri döndürüp dersi tekrar almak gibi bir şansımız yok....
Bu arada o dersi almamızın zorun olmadığı konusunda hem bölümün dekan yardımcısı hemde EMO başkan yardımcısı olan hocamız tarafından e-mail ile bilgilendirildik...
bize gönderdiği email tam olarak aşağıda hiçbirşeye karışmadan yazıyorum:
Alıntı:
E-MAİL rumuzlu üyeden alıntı
> >> >Bölüm toplantısı sonucu sizlerin istediğiniz dersleri
>seçmeli ders> >statüsünde alabilmenize karar verdik. Yani artık opsiyona
>bağlı kalmadan o> >yarıyıldaki seçmeli derslerden seçim yapabilirsiniz. 8.
>yarıyıl için en az > >4> >seçmeli ders seçmeniz gerekmektedir. İyi
>çalışmalar dilerim, sağlıkla kal.> >> >> >>
yardımcı olan ve ilgilenen arkadaşlara tşk ederim....
Bu durumda diplomanızda şaibeli bir hal alır.
Acaba kastedilen,sadece o birimde mi çalışamayacağınız?
Bölüm dekan ve yardımcılarının yorumlarını bilemem ama 18.03.2004 tarihinde 25406 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan;
"EMO ELEKTRİK YÜKSEK GERİLİM TESİSLERİ İŞLETME SORUMLULUĞU YÖNETMELİĞİ" ne göre:
...
İşletme Sorumluluğu Koşulları
Madde 6 — İşletme sorumluluğu koşulları şunlardır.
a) İşletme sorumluluğunu üstlenecek mühendislerin, EMO tarafından verilen "Elektrik YG Tesisleri İşletme Sorumlusu" belgesine sahip olmaları gerekmektedir.
...
Belge Verilmesi
Madde 13 — Elektrik YG tesisleri işletme sorumluluğu belgesi aşağıdaki koşullarda verilir:
a) İşletme sorumlusu;
1) SMM olarak çalışıyorsa, EMO’dan yıl sonuna kadar geçerli Elektrik SMM belgesi almış olması,
2) Özel sektörde çalışıyorsa, tam gün ve tam yıl esasına göre çalıştığını belgelemesi,
b) Üyelik yükümlülüklerini düzenli olarak yerine getirmesi,
c) EMO tarafından kısıtlanmamış olması,
d) Lisans diploması ünvanı elektrik yüksek mühendisi ya da elektrik mühendisi olması,
zorunludur.
Lisans diplomasında elektrik elektronik mühendisi ünvanı taşıyanların transc riptleri dikkate alınarak, elektrik YG konularında eğitim görmüş olması şartı aranır.
Yönetmeliğin tamamına ulaşmak için:
http://www.emo.org.tr/mevzuat/mevzuat_detay.php?kod=37
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...
Erdoğan Kırcalı arkadaşım işte yukarıda saydığın durumlar sonradan alınan kararlar doğrultusunda oluşan tablo....
Sonradan alınan kararlar eski mezunları neden etkiliyor. 2005' ten öncekilerin hakları korunmuş gibi görünsede yok öyle birşey. Dikkat ederseniz diyor ki "SMM almış olanların hakları korunmuştur". Peki almamışsa ne yapacak. Yeniden ÖSS' ye girip tekrar mı okuyacak?
Ağlamak istiyorummmmmmm:( :( :(
İlgilendiğiniz için tekrar teşekkürler..