Evimi satmak istiyorum Kiracım evi göstermiyor
Her şeyden önce teşekkürler,
2 Sene önce kiracılı aldığım evimi suanda satmak zorundayım acil nakte ihtiyacım var ancak kiracım evi göstermekte zorlu çıkarıyor.Tutanak tutup ihtarname çakmek istiyorum ancak bu tutanak ne şekilde olacak yardımınıza ihtiyacım var.Tutanak noter huzurundamaı yapılmalı yada kimler imzalamalı geçerli olabilmesi için bir örnek verebilirmisiniz.
Re: Evimi satmak istiyorum Kiracım evi göstermiyor
Evin hangi zaman ve hangi aralıklarla alıcılara gösterileceğini belirlenmesi için mahkemeye başvurmanız gerekiyor.
BK hükümlerine göre evet kiracı konutu satın almak isteyenlere kiralananı göstermek zorundadır.Bu,kiracı açısından kanuni bir yükümlülüktür fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var;gösterme yükümlülüğü kiracı için uygun zamanlarda doğar.Bu hususa dikkat ettiniz mi?Uygunsuz anlarda bu yönde bir talepte bulunmuşsanız kiracının buna karşı koyma hakkı var.
Kiracı kiralananı, satın almak isteyene göstermek zorundadır. Fakat bu hak kiralayan tarafından MK 2/2 çerçevesinde kullanılmalıdır.
MADDE 2.- Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır.
Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.
Evet kiracim haftada sadece cuma gunu musait oldugunu belirttigi icin emlakcim musterilerine sadece cuma gunu gosterebilecegini belirttigi halde belirlenen gundede evi musterilere gosterememekteyiz bu sebeble uyari amacli bir ihtarneme gondermek istiyorum bu ihtarnemeyi gonderebilmem icin tutanak tutmak gerektigini duydum ancak sorumdada belirttigim gibi tutanak noter huzurundami yapilmali yada tutanakta kimlerin imzasi bulunmali
Cevap: Re: Evimi satmak istiyorum Kiracım evi göstermiyor
Merhabalar,
konu galiba konuşulup kapatılmış ancak benzer bir problem yaşıyorum ben de:
2 sene önce bir ev satın aldım. Kiracı ile de hiç bir konuda bir problem de yaşamadım. Ancak evi satmak durumunda kaldığımda önce kendisine almak isterse rakam ya da vade konusunda yardımcı olabileceğimi söyledim. Kendisinin alamayacağını, hatta evden çıkmamak için ev yatırımı yapabilecek arkadaşlarına sordu ama ne kendisi ne de bir yakını evi almadı. ben de bir emlakçı vasıtası ile evi satılığa çıkarttım. Evi müşterilere göstermek konusunda ciddi sıkıntılar çıkarttılar. Gerçekten de bu konuda rahatsız olduklarını düşünerek onlara tabi olmaya çalıştım (emlakçı da elbette) ancak evi görmeye gelenlere negatiflik yaymaktan geri kalmadılar. Bu süreçte kontratları dolmak üzere idi, ben de noter kanalıyle bir yazı göndermedim. ancak ne zaman ki bir alıcı ile rakamsal olarak anlaşmaya vardık, Kiracım astronomik bir rakam talep etti.
Söylediğine göre bir avukat kendisine "Sen çıkmam de, kimse seni en az 2 sene çıkartamaz" gibi bir akıl vermiş. Bu astronomik rakamı ödemeyi reddettim. bildiğim kadari ile haklı bir gerekçe olmaksızın kiracınızı çıkartamıyorsunuz. (Ki o haklı gerekçeler nedir bilemiyorum) Ancak ben de "Evin satışı yapılırsa eğer, evi alan kişi tahliye talebinde bulunabiliyor ve en geç 2 ay içinde çıkartabiliyor. ancak alıcı işi sorunlu bulduğu için vazgeçti almaktan ve şu aşamada ipler gerildi ve evi de göstermiyor kimseye. Acaba mahkemeye başvurarak evi göstermesi için gün talebinde mi bulunmam gerekli ?