İşten çıkartılmayla ilgili bir soru
merhaba; iki yıldır çalıştıgım bi firmada işten çıkartılmam için ihbar aldım.onayladım. yaklaşık 30 gün sonra işten çıkartılacagım.şimdi ise görev değişikli ile ilgili bende imza istiyorlar.yani görev yerimi değiştirmek istiyorlar.bende kabul etmiyorum.kabul etmediğim için savunma ve tazminatsiz çıkış vermek istiyorlar hemen..bunu yapmaya yetkileri varmı.tazminatsiz çıkartabilirlermi?
ihbar süremin dolmasına 30 gün daha var.bunu bildikleri halde görev değişikliğini kabul etmediğim için tazminatsiz işten çıkartırız diyorlar.ne yapabilirim.teşekkürler
Re: işten çıkartılmayla ilgili bi soru?
Çalışma koşullarında değişiklik ve iş sözleşmesinin feshiMADDE 22. - İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik önerisini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir nedene dayandığını veya fesih için başka bir geçerli nedenin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir. İşçi bu durumda 17 ila 21 inci madde hükümlerine göre dava açabilir.
Taraflar aralarında anlaşarak çalışma koşullarını her zaman değiştirebilir. Çalışma koşullarında değişiklik geçmişe etkili olarak yürürlüğe konulamaz.
Re: İşten çıkartılmayla ilgili bir soru
hocam anladığım kadarı ile,belirli bi sebebi olması gerekiyor.kendilerince geçerli sebebi vardır elbet.ordaki yere personel ihtiyacı var diye yazarlar.ozaman geçerli bi sebep olur.
ama ben görevimin değiştirlmesini istemiyorum.zaten 1 ay sonra işten çıkacagım ihbar sürem doluyor.şuanda ben gorev değişikliği yazısını kabul etmeyeceğim.onlarda beni tazminatsız çıkartabilirlermi?.orasını pek alnlayamadım.sebep şuanki yaptıgım iş kıdem olarak daha yüksek.
cevab için teşekkürler.
Site Yönetiminden Duyurular
Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz. - Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız.
Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.