-
Citroen Hakkında
Merhaba;
Citroen marka 2008 model servis aracı aldım fakat henüz araç 5000 km deyken bir parçası yandı bunun için servise gittim ve servis parçanın olmadığını Fransadan parçanın gelmesinden sonra yardımcı olabileceklerini sölediler ve aradan 1.5 ay geçmesine karşın hiç bir yaptırım olmadı her yolu denememe karşın sürekli elimizden birşey gelmez yanıtını aldım en son Fransaya email attım onlardan aldığım yanıt ise fabrikalarında bir problemin olduğunu şuan için herhangi birşeyin yapılamayacağını özetleyen bir cevap aldım hukuki açıdan herhangi bir yaptırırım olabilirmi şimdiden teşekkürler...
-
Re: Citroen Hakkında
Merhaba,
Benzer olayı 2003 yılı aralık ayında yaşadım. 2004 model Alfa Romeo araba satın almıştım. 15 gün sonra arabayı kullanırken kaputtan dumanlar geldi. Hemen arabayı durdurup akü kutup başlarını söküp arabanın yanmasını engelledim. Arabayı aldığım yerden servis çağırdım ve arabayı çekiciyle götürdüler. Serviste inceleme yapıp bana elektrik kontağından yanma olduğunu ve hasar gören parçaların değiştirilip arabanın teslim edileceğini söylediler. Bu arada bana kullanmam için bir araba tahsis ettiler. Ben artık bu arabayı kullanmak istemediğimi ve arabanın yenisiyle değiştirilmesini talep ettim. Aynı gün noterden bu konuyla ilgili ihtarname çektim. (Bu konuda tüketici koruma derneğinden yardım aldım). Arabayı aldığım bayi, itlatatcı firmayla konuyu görüşüp bana bilgi vereceklerini söylediler.
Aradan bir hafta geçmeden telefon geldi, ve yeni arabanız hazır dediler. Umarım siz de bir an önce sorununuza çözüm bulursunuz.
İyi bayramlar dilerim.
-
Servis aracı ticari araçlar olarak kabul edildiğinden tüketici yasası uygulanmayabilir
Madde 2 - Bu Kanun, 1 inci maddede belirtilen amaçlarla mal ve hizmet piyasalarında tüketicinin taraflardan birini oluşturduğu her türlü tüketici işlemini kapsar
Yasada Tüketici: Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek ya da tüzel kişi olarak tanımlanmıştır.
) İmalatçı-Üretici: Kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere tüketiciye sunulmuş olan mal veya hizmetleri ya da bu mal veya hizmetlerin hammaddelerini yahut ara mallarını üretenler ile mal üzerine kendi ayırt edici işaretini, ticari markasını veya unvanını koyarak satışa sunanları,
j) İthalatçı: Kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere tüketiciye sunulmuş olan mal veya hizmetleri ya da bu mal veya hizmetlerin hammaddelerini yahut ara mallarını yurt dışından getirerek satışa sunan gerçek veya tüzel kişiyi,
-
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim tüketici yasası uygulanmıyor ise ticari olarak herhangi bir yasa veya yaptırıp yokmu?
-
Ticaret kanunu, borçlar kanunu ve ayıba karşı tekeffül hükümleri uygulanır. Sizin yapacağınız ayıbı satıcıya derhal ihbar etmek ve olumlu sonuç gelmezse tazminat davası vs. açmak.