Boşanma kararını almanın süresi nedir?
İyi günler,
Ben eşimden yargıtayın onama kararıyla beraber 13.11.2007 tarihinde boşandım. Şu anda ne yapmam gerekiyor? Boşanma ilamını ne kadar süre içinde almalıyım.
10.000ytl manevi tazminat istemiştim, oda onaylandı fakat eski eşim tazminatı ancak 6 ay sonra ödeyebilirim diyor. Tazminat için bu süre zarfında icra işlemi yaptırmazsam hakkımı kaybedebilirmiyim? Ne kadar zaman içinde tazminatı almam gerekir. Eski eşimin konumu gereği iş yerine ve maaşına haciz göndermek istemiyorum, sosyal kimliği açısından zor durumda kalmaması için bunu düşünüyorum. Çünkü bir oğlumuz var, sürtüşme yaratıp oğlumun yara almasını istemem. 6 ay beklersem tazminatımın ödenmesi için, bunun bana bir zararı olurmu?
Bu konuda bana yardımcı olabilir ve fikir verebilirseniz çok memnun olurum.
Tskler,
Saygılar,
Passions.
Re: Boşanma kararını almanın süresi nedir?
Yargıtay ilamının taraflara tebliğinden itibaren 15 günlük tashihi karar süresi içinde taraflar karar düzeltme yoluna gitmezlerse karar kesinleşir..Kararın kesinleşmesinden itibaren 10 yıl içinde karara bağlanmış alacaklarınızı talep etme hakkına sahipsiniz...10 yıllık süre zamanaşımı süresi olup bu sürenin geçmesi ve karşı tarafın itirazı halinde güç durumda kalabilirsiniz..
Öncelikli olarak kararın kesinleşmesi için gereken şartların oluşup oluşmadığını takip etmenizde fayda bulunmaktadır...Kesinleşme sonrası alacağı talep etme insiyatifi ve zamanı tamamen size bağlıdır..
Çok tşkler bilgiler için.
Saygılar,
Passions
sayın PASSIONS,
Ben yeni dava açma niyetindeyim sizin davanızın işleyişi hakkında kısaca bilgi verirmisiniz ne kadar sürdü hangi sebeble karara bağlandı kısaca davanız hakkında bilgi, bilmiyorum doğru bir sorumu soruyorum bana örnek olması için soruyorum takdir sizin teşekkür ederim.
Ben bayan oldugum için şartlar farklı tabiki ama. Davayı açtıktan tam 2 sene sonra sonuçlandı. Boşanma, nafaka, tazminat ve mal paylaşımı olarak açmıştım. 1 Yıl sonra aile mahkemesi tarafından onaylandıktan sonra, karşı taraf temyiz hakkını kullandığı için yargıtayda uzun süre bekliyor dosyalar, çünkü yoğunluk fazla. Sonuç değişmedi onandı olarak geldi. Yani davayı kazandım.Bu süreçler çekişmeli davalarda uzun oluyor, bunu göze alıyorsanız sabredecekseniz bekliyorsunuz. Ama en güzeli tabiki anlaşarak boşanmak. Tabiki herkesin konusu farklı, bu her zaman mümkün olmuyor.
Genel olarak vereceğim bilgiler bunlar, tabiki avukatınız sizi yönlendirecektir. İnanın sizde çok şey öğreneceksiniz kısa zamanda. Her zaman sağduyunuzu koruyun çünkü bu süreçler yıpratıcı.
Size bol şanslar diliyorum.
iyi günler,
Passions.