Forumlarda gerekli cevabı bulamadığım için yeni bir konu açmaya karar verdim. Nufusa kayıtlı olduğumuz ilçe ve mahallenin değiştirilmesi mümkün mü ? Bunun yolu nedir ?Saygılar
Printable View
Forumlarda gerekli cevabı bulamadığım için yeni bir konu açmaya karar verdim. Nufusa kayıtlı olduğumuz ilçe ve mahallenin değiştirilmesi mümkün mü ? Bunun yolu nedir ?Saygılar
Daha önce cevap verilmişti sanırım.
1587 sayılı kanunun 28 inci maddesi yürülükten kaldırıldığından yerdeğiştirme yapmanız mümkün degildir.ancak kayıt taşıması mümkün olup budu evlelme ile kadının.evlet edinmedi evlat edinenin mümkündün.
Ama belki eklemek isteyen olabilir.
Cevabınız için teşekkurler.. Nufusta kayıtlı olan yer dedelerimize ait ve şu anda bizim oturdugumuz yer ile ilgisi yok. O yüzden bunu sormuştum.
Nakil söz konusu değilse;evlenme sebebiyle erkek, kadının kütüğüne geçebilir mi?
Kadın evlenince kocasının nüfusuna geçer, boşanırsa babasının kütüğüne geri döner. Bunun dışında kütük değişikliği mümkün değil. Yeni çıkacak tanık koruma programı kanununda belki buna imkan tanıyan bir düzenleme olabilir.
Kafama bu soru çok takılıyor; biz tunceliliyiz fakat dedem TCDD'de makinist olmak için 60lı yıllarda kütüğümüzü Elazığ'a aldırmış (tunceli de demiryolu olmadığı için), ben memleketimin yazılı olmasını istiyorum bunu geri aldırma şansım var mı yani sonuçta eskiden oraya kayıtlıydı bu bnm en doğal hakkım diye düşünüyorum ve de çok istiyorum acaba mümkün mü, çünkü dede min Elazığ'a aldırdığı kayıt nüfus müdürlüğünde de geçiyor; şu şu tarihte değiştirmiş kütüğü diye, değiştirebilirmiyiz? Yani eskisine çevirebilirmiyiz(doğru olanına) çünkü benle hiç ilgisi olmayan bir şehri değil kendi öz memleketimi yazdıracağım.Teşekkür ederim.
imza: Denizci
Aslında bu konu tam yargılamayı gerektirir bir konu. Şu ana kadar kimsenin dava açtığını duymadım. Ancak kanımca kişilerin bağlı bulunduğu yeri değiştirebilmesi, dilediği nüfus müdürlüğüne bağlanabilmesi mümkün olabilmeli.