Yoklama Kaçağı görünüyorum
Merhaba,
Yoklama Kaçağı görünüyorum, yurtdışında çalışmak için yaptığım başvuru kabul edildi. Pasaport uzatma ve sınırdan çıkarken herhangi bir problememle karşılaşırmıyım. Çalışacağım ülkedeki tc konsolosluğunun bu durumda askerlik tecili yapmama gibi bir durumu varmı? Şimdiden teşekkür ederim
Cem Oktay Dinçer
Re: Yoklama Kaçağı görünüyorum
Kardes yasin fazla degilse cikarsin fazlaysada cikarsin ama o sadece ordaki kiisinin insiyatifine kalmis birsey...
gittigin ulkede legalsen ve calisma iznin varsa tecil ettirebiliyosun...
Öncelikle Teşekkürler,
Benim anlamadığım şey kişinin insiyatifi derken kapıdaki polis memurunumu kastediyosun? yani benim çıkmam yasal değilmi?
Pasaport kontrolünde askerlik şartı aranmıyor.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Yani gecerli pasaportu ve vizesi olan bir kisi yoklama kacagi yada bakaya durumunda olsa dahi bu kosullar altinda yurtdisina cikis yapabiliyor mu?
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Aranıyor, ayrıca ........ doğumlu T.C. vatandaşı erkeklerin belgeleri ile birlikte hazır bulunmaları şeklinde bir uyarı yazısıda pasaport gişesinin hemen yanında yazılı.
Pasaport memuru kontrol sırasında askerlikle ilgili herhangi bir sorun görürse askeri inzibata haber veriyor.
Hanginiz dogruyu söylüyor yahu! Lütfen bilip bilmeden yazmayın! Tam da benim cevabını merak ettiğim soru! Hanginize inanacagız?!
Yetkili ve Hukukçu birisi cevap verebilir mi? Yurt dışına cıkısta askerlik tecili isteniyor mu istenmiyor mu?