istanbulda bir limited şirkette 1:3 oranında hissem vardı.şirket battı.imza yetkisi olan büyük ortak kaçıyor.ben devlet memuruyum.bu şirketten nasıl kurtulabilirim
Printable View
istanbulda bir limited şirkette 1:3 oranında hissem vardı.şirket battı.imza yetkisi olan büyük ortak kaçıyor.ben devlet memuruyum.bu şirketten nasıl kurtulabilirim
Limited Şirketi sona erdirmek için dayanak gösterebileceğiniz pek çok sebep bulunmaktadır.Ticaret Kanunumuzda bununla ilgili açık ifadeler var.Ancak öyle görünüyor ki sizin durumunuza en uygun düşen şirketin feshini mahkemeden talep etmenizdir.
Haklı sebepler varsa, ortaklardan birinin başvurusu üzerine mahkemece şirketin feshine karar verilebilir.(TTK m.549/1 b.4)
Bu konuda pek çok Yargıtay Kararı bulunmakla birlikte, size yardımcı olabileceğini umduğum bir tanesini özet olarak yazıyorum:
Limited şirketin müdürye olan davalıların şirket faaliyetlerini tamanen durdukları ve şirketin diğer ortaklarına hesap vermedikleri gibi, şirketin mevcudunun da tükendiği,tespiti delil dosyası ve mahkemece yaptırılan bilirkişi incelemesi ile anlaşılmasına nazaran bütün bu hallerin şirketin feshini gerektiren "muhik sebepler" olarak kabulü icap eder.
Y 11.HD 1.11.1977 E. 1977/4015 K. 1977/4723
sayın AV. OSL peki bu durumda fesih olduğunda ortaya çıkacak borçların tahsili nasıl oluyor acaba ?