Re: Haciz ile igili detay
1_Evet saydığınız kadro geliyor.Yalnız kolluk,icra memuru talep ederse bulunuyor.
2_Haciz,gece ve tatil günlerinde yapılamıyor.Bunun dşındaki saatlerde haciz yapılabilir.Buradaki ayırım mesai saati değil.
3_Yetkileri;
Madde 80 - (Değişik madde: 03/07/1940 - 3890/1 md.)
İcra memuru haczi kendi yapabileceği gibi yardımcı veya katiplerinden birine de yaptırabilir.
Borçlu haciz sırasında malın bulunduğu yerde bulunmaz ve hemen bulundurulması mümkün olmazsa haciz, gıyabında yapılır.
Talep vukuunda borçlu kilitli yerleri ve dolapları açmağa vesair eşyayı göstermeğe mecburdur. Bu yerler icabında zorla açtırılır.
(Değişik fıkra: 18/02/1965 - 538/45 md.) Haczi yapan memur, borçlunun üzerinde para, kıymetli evrak, altın veya gümüş veya diğer kıymetli şeyleri sakladığını anlar ve borçlu bunları vermekten kaçınırsa, borçlunun şahsına karşı kuvvet istimal edilebilir.
Anlaşılacağı üzere,icra memurunun zor kullanma yetkisi var.
4_İstihkak iddianızı,mal haczedildiği sırada ileri sürebilirsiniz,tutanağa geçirilir.istihkak iddianıza konu olan mal yokluğunuzda haczedilmiş olursa da,haczi öğreniğiniz tarihten itibaren 7 gün içinde yine istihkak iddiasında bulunabilirsiniz.
Re: Haciz ile igili detay
Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim.
Ben üniversite öğrencisiyim. Mal beyenında aldığım öğrenim kredisi olduğunu ve ailemin yanında yaşadığımı belirttim. Haciz işleminide kefil olduğum bir senet yüzünden oluyor.Borçlu taahhüt etti ödemeyince kefil olarak avukat beni aradı ve haciz geleceğini söyledi. Ailemin evine hacize geldiklerinde ailem evdeki eşyaların kendilerinin (istihkak) olduğunu fatura ile mi ispat etmeliler yoksa kendilerine ait olduğunu nasıl ispat edebilirler?
İlginiz için teşekkürler...