10 yıl olmuş alacağımı nasıl tahsil ederim
Merhaba;
Ben 10 yıl olmuş bir alacağım konusunda nasıl bir yol takip etmem gerekiyor öğrenmek istiyorum. şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.
Ağustos 1994 yılında 137.000.000 TL karşılığında alacaklı olduğum senedi tahsil edebilmek için ihtiyati tedbir kararıyla İzmir'de icraya verdim. İcra gönderdiğim borçlu ve kefilinin mallarını haczettirdim. Ancak borçlu ve kefil borcu ödeyeceklerini beyan ettiklerinden avukatım hacizli malları yeddi emile teslim etti.
Ancak kısa bir süre içerisinde borçlu iş yerindeki hacizli malları 3. bir şahsa devrederek kefilde evini taşıyarak ortadan kayboldular.
Ben bir yıl sonra icra dairesinden alacağımın takibi için dilekçe verdim. Ancak ikinci ve daha sonraki yıllar bunu tekrarlamadım. İcra dairesi dolayısıyla dosyamı arşive kaldırmış. Bu güne kadarda bu kişileri bulamayacağım umudundaydım.
Ancak asıl borçluyu istanbulda buldum evlendiğini iş yerinin olduğunu ve eşinin üzereine kayıtlı arabasının olduğunu öğrendim. Ben bu alacağımı almak için ne yapmam gerekiyor? Alabilir miyim? yoksa zaman aşımı gibi bir durum meydana geldi mi?
Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla
microlight