Re: Emre İtaatsizlikte Israr
Emra itaatsizlikte ısrar suçunun oluşabilmesinin şartı tebliğ edilmiş bir emir olmasıdır. yada emir levhalaeında bulunmasıdır. Eğer böyle bir şey yoksa bu suç oluşmaz.
Hizmete müteallik emrin yazılı olması şart değil.Sözlü olarakta verilebilir.Günümüz teknik ilerlemesinde bu cep telefonu ile bile olabilir.Yinede temyiz edin.
Emir belli bir şekle bağlı değildir. Ancak ceza verilebilmesi için o emrin verildiğinin de ispatı gereklidir. Sadece telefonla görüşme ile emir verildiğinin ispatlanması düşünülemez. Bu nedenle o emrin tebliğine veya emirler levhasında olup olmadığına bakıp o yönde bir savunma hazırlamanızda yarar var diye düşünüyorum.
Tüm herkese yorumları için teşekkürlerimi sunuyorum.Temyiz dilekçemi yazıp verdim hadi hayırlısı.
Herkese teşekkür ediyorum sonunda temiyiz sonucum geldi ilkinde 25gün verilen cezam yeni çıkan kanun sebebiyle beraate çevrilmiş...temennim herkese hayırlı haberler ulaşması.herkesin ellerine emeklerine sağlık
Alıntı:
misafir_54 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese teşekkür ediyorum sonunda temiyiz sonucum geldi ilkinde 25gün verilen cezam yeni çıkan kanun sebebiyle beraate çevrilmiş...temennim herkese hayırlı haberler ulaşması.herkesin ellerine emeklerine sağlık
Ona beraat denmiyor.Olsa olsa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıdır.5 yıl içinde suç işlememen gerekiyor.