Sağlık ve çalışma koşulları
işyerimde ısınma soba ile sağlanıyor. geçen sene ve bu hafta olmak üzere 2 kez soba dumanından zehirlendim. özel bir hastaneye giderek tedavimi yaptırdım. ofiste 2-3 gün elektrikli ısıtıcı yandı. yöneticilerden birisi bana sobayı yaktırmadığım için herkesin hasta olduğunu söyleyerek sobanın yanacağını söyledi. işin doğrusu sobanın yanması veya yanmaması ile ilgili herhengi bir yönlendirmem olmadığı gibi ofiste çalışan 2 kişi olmamız dolayısıyla herkes ben ve diğer çalışan olmakta. birde diğer binalara gidip gelen aşcı var ki oda gününün büyük bir bölümünü diğer binada geçiriyor. ben zehirlendiğimi ve dumandan rahatsız olduğumu tekrar etmeme rağmen hayır burada soba yanacak denildi. Sobadan başka bir çözüm bulunması gerektiğinde ısrar etmeme rağmen burada soba yanacak, soba yakılırken siz dışarıya çıkarsınız denildi.bu durumda benim soba yandığı için dışarıda çalışmam ve masamı dışarıya taşımam mı gerekiyor? bu işyerinde 2 kez soba kullanımından dolayı zehirlenmiş ve tedavi görmüş bir çalışan var ve bundan şikayetçi oluyorsa hukuki açıdan işyerinin ne yapması gerekir? çalışanın hakları nelerdir? bu konudaki anlaşmazlıkların çözümü ile ilgili ne yapılabilir? bir işyerinde 2 kez aynı nedenle rahatsızlanma olduğu halde hiçbir tedbir ve değişiklik yapılmaması ve yapılmayacağının söylenmesi ne gibi sonuçlar doğurur? bana burada soba yanacak beğenmiyorsan çık demeye hakları var mı? ben bu durumu kabul etmeyip işten ayrılırsam tazminat haklarım nelerdir?