Yoklama Kaçağı ve Kardeş Durumu.
Merhaba arkadaşlar şimdi ben bir şey öğrenmek istiyorum.
Şimdi ben yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm ve 2 ocakta askersin diye eve sinus gelmiş ama benim kardeşimde şu anda 5 aylık asker ve ben aileme bakmakla hukuki anlamda yükümlüyüm şimdi ben askere gidersem ailem madur durumda kalacak tabi askerdeki kardeşimde.
Birde ben şuan açık öğretim hazırlık sınıfındayım.
Şimdi ben kardeşimin askerde olması ve aileme bakmakla yükümlü olduğum için askerliği erteletme şansım nedir?
bazılarına sordum sinus un gelmese 100% almazlardı askere ama şu anda durumun şüpheli dediler.
Sizce durumum ne olur?
Yanlış yere başlık açtıysam özürdilerim ama sitede yeniyim.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Re: Yoklama Kaçağı ve Kardeş Durumu.
http://www.asal.msb.gov.tr/er_isleml...sislemleri.htm
buradan kafana takılan soruların cevaplarını bulabilirsin.
Cevap için teşekküerler.
zaten onu okumuştum ama benim merak ettiğim yoklama kaçağı olma ve sinus ün gelmiş olması budurumda bir olumsuzluk olurmu.
yoklama kaçağı bile olsan ertelenir bir yakınım aynı durmu yaşamıştı.sen genede en sağlam bilgi için askerlik şubeni arayıp görüş.
Şu an bakaya olsanız bile kardeşiniz askerde olduğuy için sevk tehiri alabilirsiniz veya 29 yaş sınırında değil ve açıköğretim fakültesinde üst üste iki yıl kalmadıysanız ve açıköğretim fakültesinde okuyorsanız ertesi yıla bırakma şansınız da olabilir tabi bu durm aynı düzeyde bir okulda daha önce okumamak şartıyladır.
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler babam gidip konuşmuş 2 ocakta nufus kaydı örneği ile tekrar gelin demişler 2 ocak askere gitmem gerekli onların deyişine göre altından bir çapan oğlu çıkmaz değilmi?
Ben bu konularda askeriyeye güvenemiyorum hep askerlik konusu direkten döndü bu seferde direkten döner inş.
kardeşim askerde olmasa gidecektim.