Boşanma ve çocukların velayeti
Ben 18 yıllık evli bir kadınım. Şimdi babamın evinde kalıyorum. Eşim sürekli beni dövüyor. Ben sırf çocuklarım için o adama dayandım. İki tane çocuğum var. Biri 1991 doğumlu 11. sınıfa gidiyor kız. Digeri ise 1996 doğumlu 6.sınıfa gidiyor erkek. Çen çalişmıyorum. Eve herhangi bir maddi katkıda bulunmuyorum. Eşimin maddi durumu 2 milyar. Ben çocuklarım alabilirmiyim? İkside beni istiyor. Babalarında kalmayı hiç istemiyorlar. Ben babamın yanında kalıyorum. Eşim çocukları sana vermeyeceğimm diyor. Şiddetli geçimsezlikten dolayı boşanma davasını ikimiz de istiyoruz. Boşanma davasında çocukları hakim kime verir? Lütfen bir cevap bekliyorum. Teşekkür ederim.
Re: Boşanma ve çocukların velayeti
Bu verdiğiniz forum adresleri için sağolun. Ama bana kısacık bir bilgi verirseniz çok sevineceğim. Ben bu foruma yeni kayıt oldum. Araştırma fırsatı bulamadım. Lütfen yardımcı olun, arastırma zamanım yok...
Çocukların kiminle kalmasının çocuklar için en iyi olacağını hakim takdir edecektir. Küçük yaşta, anne şefkatine muhtaç çocuğun velayeti genelde anneye verilir. Sizin maddi durumunuzun elverişli olmaması velayete engel değildir. Zaten velayet size verildiği takdirde hakim onlar için iştirak nafakası ödenmesine karar verecektir.
peki bir şey daha sorabilirmiyim.ben kızımın velayeti kime verilir.ben çocuklarımdan ayrı yapamam.şu anda babalarının yanırad ikiside.çünkü okullarından geri kalıyorlar.ben onlardan ayrı şehirdeyim.kızımın 18 yaşını doldurana kadar babasının yanındamı kalır.hakim kızımı bana verme ihtimali var mı?lütfen bir cevap bekliyorum!!!!