Babamdan kalan maaş konusunda yardım
Siteye yeni üye oldum umarım bana yardımcı olacak birileri çıkar
Konu
Babam vefat ettiğinde ben 18 yaşımı doldurmamıştım ve babamdan kalan maaştan 4/3 anneme 4/1 de bana bağlandı o zamanlar bir miktar ödeme yapıldı ben 18 yaşımı doldurdum ve şimdi 26 yaşındayım anneme benden kesilen 4/1 lik maaş bağlanmadı annem yine yıllardır 4/3 nü alıyor
bu konuda bilgisi olan bazı tanıdıklar benden kesilen maaş ın anneme bağlanması gerektiği söylüyor ama bağlanmadı öğrenmek istediğim benden kesilen maaş anneme bağlanıyormu? bağlanıyorsa ne gibi işlemler yapmam lazım? aradan 8 yıl geçti bilginize
şimdiden yardımcı olan olmayan herkeze teşekür
Re: Babamdan kalan maaş konusunda yardım
Ölüm Aylığı Hak Sahiplerine Ne Şekilde Paylaştırılır ?
Ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılmasında eş, çocuk, ana ve babalara ödenen aylıklar farklılıklar göstermektedir.
Dul eşe yüzde 50, aylık alan çocuğu bulunmayan dul eşe yüzde 75 oranında aylık bağlanır.
Çocuklara bağlanacak ölüm aylığının oranı her çocuk için yüzde 25'tir.
http://www.ssk.gov.tr/wps/portal/!ut..._0_DV?cpid=405
saygılar.
Çocuklara bağlanacak ölüm aylığının oranı her çocuk için yüzde 25'tir.
peki bu %25 eşine geri bağlanmazmı eşi her her ne durumda olursa olsun %75 mi alır
506 sayılı SSK kanuna göre aylık alan çocuğu bulunmayan dul eşe en fazla %75 oranında aylık bağlanır.
Sizinle birlikte annenize maaş bağlanmış ise, annenizin maaş oranı % 50, sizin oranınız % 25 olur. Sizin maaştan çıkmanız halinde, eğer maaş hak eden başka bir çocuk da yoksa, annenizin emekli maaş oranı % 75' e yükseltilmesi gerekir.
Eğer annenizin maaş bağlama oranı halen % 50 olarak heaplanıyorsa, düzeltilmesi için bir dilekçe ile SSK'ya başvurabilirsiniz.