Kiracıyım tahliye edileceğim.
Merhaba,
Sizlere danışmak istediğim bir kaç konu var, Halen oturmakta olduğum dairede kiracı sıfatıyla oturmaktayım. Aynı belediye sınırları içerisinde aynı özelliklerde bir dairem var,
Evimiz satıldığından dolayı (eğer ihbarname gelirse) ne zaman tahliye etmem gerekir, kanunlar benim durumumdaki bir kişiye 6 aylık bir süreyi tanıyor mu ?
Yeni ev sahibinin evin satışı ile ilgili olarak gönderecek olduğu ihbarnamede "Noter" evin satış tarihini inceliyor mu inceledikten sonra mı ihbarnameyi gönderiyor, ben ilk bir aylık sürenin doğru olduğunu nasıl anlayabilirim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim,
İyi çalışmalar dilerim.
Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.
Kanun maddesinde bizim durumumuzla ilgili aynen şu şekilde demektedir,
Aynı şehir veya belediye hudutları içinde kendisinin veya birlikte yaşadığı
eşinin uhdesinde kayıtlı oturabileceği meskeni bulunan kimse, kirada oturduğu
yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur.
(Ama ne zaman tahliye etmeye mecburum, yani satış yapıldıktan sonra ilk bir ay içinde gelecek olan ihbarnameyi ve 6 aylık süreyi bekledikten sonra mı, yoksa yeni mal sahibi ihtarnameyi gönderir göndermez evi tahliye mi etmem gerekir, )
Teşekkürler.
Normalde kira sözleşmenizin süresi ne zaman doluyor(du).
Kira sözleşmesi Ekim 2008 de bitecek,
Yeni malik eğer taşınmazı kendisinin, eşinin ya da çocuklarının konut ya da işyeri gereksinimi için kullanacaksa;
Taşınmazın mülkiyetini kazandığı tarihten itibaren, bir ay içinde bir ihtar çekerek, altı ay sonrası için, sizi taşınmazdan çıkaracağını bildirmesi gerekir. Fakat bu bir aylık süre kaçırılırsa, yukarıdaki gerekçe ile artık boşaltma davası açılamaz.
Yeni malikin bu maddeye dayanarak ihtar çekmesi halinde, daha kısa sürede tahliye davası açma hakkı olmaz mı?
yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur.
İki farklı görüş ortaya çıktı. Bende aynı ikilemde kaldım, Acaba ben ne zaman evi boşaltmak zorunda kalacağım, Soğuk kış ayında kar altında mı, yoksa Haziran Temmuz mu .
İyi çalışmalar.
Sn.kiracıyım;anladığım kadarıyla adrese teslim,isme özel yanıt bekliyorsunuz.
6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanunu 7.maddesinde sorunuza net yanıt bulabilirsiniz.https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
Daha önce yanıtlanmış konular için arama sekmesini kullanıp,erken+tahliye şeklinde aratarak daha fazla yanıt bulabilir,kafanızda oluşan karışıklığı giderebilirsiniz.https://www.hukuki.net/forum/search.php
Cevaplanmış konulardan biri aşağıdadır.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...rken%2Btahliye
saygılar
Sn,Editör Erdoğan KIRCALI,
Emek vermişsiniz benim için araştırmışsınız ilgili linkleri yazmışsınız, mesai harcımışsınız teşekkür ederim.
Adrese teslim bir cevap kesinlikle istemediğimi belirtmek istiyorum, Bana gönderdiğiniz link ilgili kanunun tamamını kapsamaktadır, eğer benim iletilerimi okuduysanız kanun maddesini bende oraya yazmıştım zaten, Bakın kanun maddesi nasıl devam ediyor , Kanunun üst bölümlerini almadım..
"
a)
b)
c)
d)
e) Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde
kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara
hacet kalmaksızın, kira müddettinin hitamında,
Tahliye davası açabilirler.
yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur."
Diyor..
Beni ilgilendiren madde farkettiğiniz üzere şıkların dışında bir madde. Yani kanun diyor ki şu şu şu maddelere göre tahliye davası açılabilir altına geçiyor
şu nedenle kirada oturduğu yeri malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur,
benim sorum burada başlıyor , ben ne zaman tahliye edeceğim, adam çık dediği zaman mı yoksa yine bana ihtarname çekilecek yine ben o ihtarname gereğince 6 ay bekleyecekmiyim.
Yine de ben ilgili sorunuma karşılık bir açıklama getirdim ama siz bunu çözümlendi var sayın, ne ben size, yada bu foruma ileti yazmış olayım ne de siz yardımcı olmuş olun..
İlginize teşekkür ederim.
İyi çalışmalar
Kiraya veren bu gerekçeye dayanan tahliye davasını açmak için süresin sonunu veya iktisap tarihinden itibaren altı ayın geçmesini beklemek zorunda değildir.Bu dava her zaman açılabilir.