İşlediğim Suç Zimmet ve Sahtecilik İçerir mi?
Öncelikle bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Ben bir kamu biriminde memurum.Şu an zimmet davasıyla yargılanıyorum.Bir müddet ceza evinde tutuklu kaldım. Benim sorum şu; İşlediğim suç kadrom ve resmi görevim olmadığı halde birim müdürünce göverilen görev aracılığıyla menfaat elde etmek. Yanlız hazırladığım evrakta ismim olmaması gerektiği halde ismim açıkca gözüküyor yani saklama şansım yok bu sahteciliğe girermi yoksa görevi kötüye kullanmamıdır.İkincisi zimmet suçunun açıklamasına göre Görevi nedeniyle zilyedliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı kendisinin veya başkasının zimmetine geçirmeye deniyor ama bana devredilen mal para yok ben sadece asli görevim olmadığı halde almamam gereken bir parayı kendi ismimin olmaması gereken bir listede göstererek menfaat elde ettim.
Şimdi ben zimmet veya sahtecilik suçundan ceza alabilirmiyim.Sahtecilik basit toplamayla ortaya çıkarılamayan ve iki evrakın yanyana getirilmesiyle anlaşılamayacak durumda olan suçlara deniyor bildiğim kadarıyla.
Değerli bilgilerinizi bekliyorum ...
Re: İşlediğim Suç Zimmet ve Sahtecilik İçerir mi?
Anlattığınız kadarıyla anladığım şu:Resmi belgede sahtecilik + Görevi kötüye kullanma.
Paranın zilyetliğinize devredilmiş olması için illa ki elinize verilmiş olması gerekmiyor.O anda onla ilgili tasarrufta bulunabilme, bahsettiğiniz para her ne ise onu ilgili yerlere dağıtabilme...vs de duruma göre zilyetliğin sizde olduğu anlamına gelebilir.Bu durumda görevi kötüye kullanma,m.204/2'ye göre resmi belgede sahtecilik,m.247/1'e göre zimmet suçlarını görünen o ki işlemiş bulunuyorsunuz.Suçlar ve kanunun bu suçlar için öngördüğü cezalar konusunda yardımcı olabiliriz ama ceza alıp almayacağınızı takdir etmek yetkisini haiz değiliz.
Hata yaptığımı düşünüyorum ,çünkü siz görevinizin size verdiği yetkiyi kötüye kullanmaktan bahsetmemişsiniz:Resmi Belgede Sahtecilik + Hırsızlık suçları vardır.
Ama Hakim ilk duruşmada zimmet maddesini söylemedi görevi kötüye kullanma ve sahte evrak maddeleri artı kovuşturmadan önce paranın iade edildiği için etkin pişmanlık maddesini düştü.Ve yargıtay kararlarında bu suçların görevi kötüye kullanma olduğu yazıyor.
İyi ya işte daha ne istiyorsunuz?