Re: Miras ve veraset ilamı
Veraset ilamını mirasçılardan herhangi birisi bulunduğu yer Sulh Hukuk Mahkemesinden alabilir...Yani bu ilamın alınabilmesi için sizin vekalet verip vermenizin bir önemi yoktur...
Veraset ilamını almak en fazla normal şartlar altında bir ay sürer...
Abiniz malların paylaşılması için veraset işlemleri dışında vekaletinizi istemiş olabilir diyorum...Ancak durumunuzu tam olarak belirtmeden bizim size yardımcı olabilmemiz mümkün değil...Ayrıca bizim tahminler için yorum yapmamız sizce de anormal değil mi...Saygılar...
Veraset ilami için sizin vekalet vermenize gerek yoktur... ! ay gibi bir süre içinde çıkarılabilir. Mahkemeye gitmesine hele hiç gerek yoktur. Yanlış bilgilendirilmiş.
Ayrıntılı bir biçimde işin içeriğini öğerenirseniz daha iyi olur sizin açısınızdan...
Alıntı:
PASSIONS rumuzlu üyeden alıntı
Veraset ilami için sizin vekalet vermenize gerek yoktur... ! ay gibi bir süre içinde çıkarılabilir. Mahkemeye gitmesine hele hiç gerek yoktur. Yanlış bilgilendirilmiş.
Veraset ilamı nereden çıkartılabilir sn.PASSIONS?
Alıntı:
sevgi35 rumuzlu üyeden alıntı
Slm.Annemden kalan taşınmazlar abimle bana miras kaldı fakat abim veraset ilamı vediğer işlemler için benden noterden vekalet istedi .neden istediğini bilmiyorum.bide bunun için mahkemeye gidileceğini ve onunda 6 ay süreceğini söyledi. halbuki ben ona hissemi sana satarım demiştim bunları benden neden istiyor bilgilenmek istiyorum.saygılarımla
Noterden vekalet alma niyeti, hisse vurgunuzdan anladığım kadarıyla miras kalan gayrimenkul ileşlgili olmalı. Eğer aranızda güven ilişkisi yoksa vekalet vermeyin.
Ya da kısıtlı vekalet verin;veraset ilamından sonra kalan gayrimenkul için emlak dairesinden değeri ile ilgili kayıt alınp, vergi dairesine bildirimde bulunulur, ardından da mirasçılar sözkonusu gmenkulu kendi adlarına tescil ettirir.
Bu işlemler için vekalet verin ama satış için yetki vermeyin.
Sayın Passions, veraset ilamı Mahkeme'den alınır, adliyenin yoğnluğuna göre 7-10 günde dahi alırsınız.
Derya Hanıma katılıyorum sayın passions...