Kazanmak İçin Her Yol Mübah mıdır ?
Halen Avukatlık mesleği icra eden üyelerin bu konudaki yanıtlarını çok merak ediyorum.
Bir davayı kazanmak için her yol mübahmıdır ya da bir takibi neticelendirmek için. Ben hergün karşılaştığım, birebir yaşanan örneklerle bazı olayları anlatacağım.
Yalnız gene de ana başlık olarak bu durumu merak ediyorum.
Sizce de her yol mübah mıdır ?
Re: Kazanmak İçin Her Yol Mübah mıdır ?
Bence hukuka uygun olan her yol mubahtir..
Saygilarimla
Alıntı:
musaaykan rumuzlu üyeden alıntı
Halen Avukatlık mesleği icra eden üyelerin bu konudaki yanıtlarını çok merak ediyorum.
Bir davayı kazanmak için her yol mübahmıdır ya da bir takibi neticelendirmek için. Ben hergün karşılaştığım, birebir yaşanan örneklerle bazı olayları anlatacağım.
Yalnız gene de ana başlık olarak bu durumu merak ediyorum.
Sizce de her yol mübah mıdır ?
Arkadaşım biz avukatların görevi adaletin sağlanmasına yardımcı olmaktır...Her yol mübahtır sözüne katılmıyorum...Bu anlayışla hareket edersek mesleğimizi yapamayız...
Haklıyı haksız... Haksızı haklı çıkarmamak kaydı ile ve hukuki olmak( ki kanunlara uygun olmak her zaman tek başına yeterli değildir) ön şatı ile kazanmak için her yol mubahtır.
Her yol mübah değildir...
1-"Her yol mübah değildir" diyen arkadaşlar; bu mübah olmayan yollar nelerdir?
2-Bence her yol mübahtır.
Ne zaman ki tabii hukuk ve pozitif hukuk ayrımını tam anlamıyla idrak eder, attığımız adımları pozitif hukuk yolunda ama tabii hukuk ışığından ayrılmadan atar isek, o zaman kazanmak için her yolun mubah olduğunu anlarız. Yol olmadan da hedefe varılır yeterki ışığımızı kaybetmeyelim. Işığımız: evrensel hukukdur, insan haklarıdır, demokrasidir...
İnsan hakları için eşitlik için demokrasi için her yol ama her yol mubahtır. Topraktan da çamurdan da gideriz hedefimizi buluruz , ama ışıksız asla...
Işığımız: evrensel hukukdur, insan haklarıdır, demokrasidir... sözünüze katılıyorum efendim...
Sence neden mübahtır öğrenci arkadaşım....Bekliyorum...
Her yolun mübah olmasının ne demek oldugunu bir düşünün bence...