Emlakçıyım ve mağdurum.Ne yapayım
:( Ben 10 yıldır emlakçılık yapıyorum.Şimdiye kadar kimseyi komisyon konusunda mağdur etmedim.Çok paralar kazandırdım ama komisyon vermemeyi uyanıklık sanan ticari ahlakve helal haram tanımayan bir çok kişi tarafından malesef bir çok defa da kazıklandım.Ama bu evlat acısı gibi oturdu.Yanına kalsın da istemiyorum.Umarım yol gösteren birilerini bulabilirim.
Beni Bursa'dan arayan bir müşterimin mülkünü 600.000 $ a sattım.Ancak beni aradığında farklı şehirlerde olduğumuz için aramızda komisyon sözleşmesi yapamamıştık.Ancak alıcı ile satıcının arasında yapılan sözleşmede şirketimin adı ,benim adım ve kaşem mevcut.Daha sonra paranın 100.000 $ nakit ödendiğinde yaptığımız tutanak benim el yazım ve oradada emlakçı olarak görünüyorum.Satış işlemini tapuda ben gerçekleştirdim.Alıcıyla bir problem yok.Komisyon ödedi.Ama satıcı komisyon ödemedi ve ödemeyeceğini söylüyor.İki ayrı avukatla görüştüm ve iki ayrı cevap aldım.Birincisi borçlar kanunun 404 ve 405. maddesine göre tellallık ücreti ile ilgili bir sözleşme yapmadığım için bir nevi hayır işlemiş sayılırmışım ve dava açmayın dedi.İkincisi ise bu satışı ben gerçekleştirdiğim için alıcıyla yaptığım sözleşme +alıcı ve satıcı arasındaki sözleşmede emlakçı olarak bulunmamın yeterli olduğunu ve dava açarsak kazanacağını söyledi.
Anlayacağınız ne yapacağımı şaşırdım.Günlerdir hukuk kitapları ve internetten kendi bulduğum bilgilerden bir şeyler öğrenmeye çalıştım.Ama nafile...
Beni bilgilendirip yol gösterebilecek, hatta bu tür davalarla çalışan bu davayı kabul edebilecek hukukçu arkadaşlardan yardım bekliyorum
Re: Emlakçıyım ve mağdurum.Ne yapayım
Alıntı:
berkaytaylan;147669. rumuzlu üyeden alıntı
İkincisi ise bu satışı ben gerçekleştirdiğim için alıcıyla yaptığım sözleşme +alıcı ve satıcı arasındaki sözleşmede emlakçı olarak bulunmamın yeterli olduğunu ve dava açarsak kazanacağını söyledi.
Bence avukatın sözünü dinleyin.
Re: Emlakçıyım ve mağdurum.Ne yapayım
Asil olan boyle aracilik faaliyetlerinin ucretli olarak yapilmasidir..Bu nedenle dava actiginiz taktirde hakettiginiz ucretin takdir edilecegini dusunmeteyim..