Kredi kartı borcumdan kalanı ödeyemedim
Merhaba; bende kredi kartı mağduruyum. Ödeyemeyeceğim kadarını kullandım ve gününü geçirdiğim için avukata intikal etti borcum. Avukatla anlaştım, borcumu takside bağlattım. 1200 ytl lik borcuma karşılık bana 2017 ytl çıkardı, masraflarla taksitle anlaştık. Son taksidimin tamamını ödeyemedim 490 ytl borcum kaldı, kendi borcumu ödedim ama masrafları karşılayamadım. İşte kardeşimin rahatsızlığı dolayısıyla ödeme yapamıyorum, avukatı aradım bana haciz gelir dedi. Ne yapmalıyım bana yardım eder misiniz?
Re: kredi kartı borcmdan kalanı ödeyemedim
Bu durumda yapılacak bir şey yok.Borcu ve taksitleri kabul ettiğiniz için banka vekili ile tekrar konuşmanız ve durumunuzu izah ederek kısa bir süre içerisinde borcunuzu ödeyeceğinizi belirtmeniz yararınıza olacaktır...
Karşı tarafın her an için haciz yapması mümkündür aksi taktirde...
denedim avukatla tekrar konuştum ama bana haciz gelir dedi
ama ben ana parayı ödedim bana gelen tebligattaki 1750 ytl faizle beraber ben 1700 ytl ödedim bu masraflar için mi gelecek bana haciz
Alıntı:
harungen rumuzlu üyeden alıntı
ama ben ana parayı ödedim bana gelen tebligattaki 1750 ytl faizle beraber ben 1700 ytl ödedim bu masraflar için mi gelecek bana haciz
Anlaşmışsınız,anlaşmaya uymayıp ödemeniz gereken taksidi aksatarak,aranızdaki anlaşmayı bozmuşsunuz.İlk belirtilen rakam üzerinden ödediğiniz miktar düşülerek,icra-avukatlık masrafları ve faizi ile birlikte kalan borcu tahsil edebilmek için icra uygulamasına gidilmesi normal değil mi?
Alıntı:
harungen rumuzlu üyeden alıntı
Kalan tutar ne kadarsa onun için gelecekler....
Ayrıca belirtmek isterim ki ödediğiniz tutarlardan ilk önce faiz masraflar ve avukatlık ücreti cıktıktan sonra anaborçtan düşer...Ödeme yapmamanız faizin işlemesine de sebeptir...Bu durumda miktar o kadar da önemli degildir...