Türkiyede SSK Is Günü 4219 Gün Almanyada 12 Seneyi Borclanma
Öncelikle Hepinize Selamlar Saygilar beni bu soracaklarim hakkinda aydinlatirsaniz cok ama cok sevinirim.
1. Esim 16.06.1970 Dogumlu ve türkiyede SSK ya giris tarihi 01.04.1984 ödenen pirim gün sayisi ise 4219 gün +(450 Gün istege bagli) esimle 18.03.1996 senesinde evlendik ve esimi almanya ya getirdim o zamandan bu zman almanyada hic calismisligi yok yani ev hanimi ve 2 tanede cocugumuz var.
2.Bize dedilerki istege bagli disaridan öderseniz daha iyi olur dediler ve buna dayanarak bizde 01.08.2006 senesinden bu yana istege bagli ödeme yapiyoruz benuim size sorum sunlar olacak.
1.Esim nasil ve ne zaman emekli olabilir bu yurt disi süresini ödersek mi daha iyi yoksa istege bagli devam edersek mi iyi bazi arkadaslar diyorlar 9000 is günü disaridan borclandir hem güzel maas alir diyorlar bazila baska bir seyler diyorlar sizin anyacaginiz kafamiz karma karisik oldu ne yapacagimizi bilmiyoruz bizi lütven aydinlatirsaniz sevinirim.
Birde benim kendimin icin bir sorum olacak ben 28.04.1972 dogumluyum ve türkiyede hic calismisligim yok 14.02.1990 senesinden bu yana hic araliksizin Volkswagen fabrikasinda calisiyorum ve calismaktayim yani 18 senemi dolduruyorum türkiyeden bende emekli olmak istiyorum nasil olurum? nekadar para ödemem gerekir ve nekadar maas alirim?
Vereceginiz Cevaplar icin simdiden Hepinize Cok tesekkür ediyorum.
Re: Türkiyede SSK Is Günü 4219 Gün Almanyada 12 Seneyi Borclanma
1- Eşiniz, 45 yaşını ve 5300 prim ödeme gününü doldurduğunda emekli olur.
2- 5510 sayılı yasa yürürlüğe girmeden önce, 5525 gün borçlanırsanız, (1 gün için 3,5 $ üzerinden prim ödemeniz gerekir) 52 yaşında emekli olabilirsiniz. Eğer 5510 sayılı yasa başka bir değişiklik olmadan yürürlüğe girecek olursa, asgari ve azami kazanç arasında sececeğiniz bir kazanç üzerinden 9000 gün borçlanmanız halinde, yine yaş şartını da yerine getirdikten sonra emekli olabilirsiniz. Ne kadar maaş alabileceğnizi bu günden söylemek mümkün değildir.