Anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz?
Öncelikle merhabalar biz eşimle 1993 senesinde evlendik ikide oğlumuz var.Ama artık gitmiyor anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz. Bunun için nereye ve nasıl bir başvuru yapmalıyız? Bu arada eşimde bende 1968 doğumluyuz çocuklarımızın biri 1994 diğeri 1998 şimdiden teşekküler inşallah biz son oluruz diyeceğim ama dünya var oldukca evlenme ve boşanmalar olacaktır, herkese mutluluklar.
Re: Anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz?
Öncelikle her konuda anlaştığınızı gösteren bir boşanma protokolü hazırlamalısınız. Ve bu protokolü boşanma davanızda delil olarak kullanabilirsiniz. Tabi bunları bir avukat aracılığıyla yapmanız menfaatinize olacaktır...
Alıntı:
babacan6969 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle merhabalar biz eşimle 1993 senesinde evlendik ikide oğlumuz var.Ama artık gitmiyor anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz. Bunun için nereye ve nasıl bir başvuru yapmalıyız? Bu arada eşimde bende 1968 doğumluyuz çocuklarımızın biri 1994 diğeri 1998 şimdiden teşekküler inşallah biz son oluruz diyeceğim ama dünya var oldukca evlenme ve boşanmalar olacaktır, herkese mutluluklar.
Anlaşmanızı resmiyete döküp bir protokol hazırlayıp aile mahkemesimde davanızı açmanız gerekiyor.Hakim bu protokolü uygun görüp onaylarsa evlilik birliğiniz temelden sarsılmış olarak kabul edilecektir ve boşanabileceksiniz...Bu protokolde çocukların velayetinin kimde kalmasına karar verdiğinizi de belirtmeniz gerekecek...
Avukatınıza danışınız, gereken işlemler avukatınız tarafından yapılacaktır.
Cevap: Re: Anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz?
merhaba ben eşimden 2011 kasım ayında boşandım fakat imzalamam gereken bi kağıt varmış ne ben nede eski eşim imzalamadık herkes farklı yorum yapıyor şimdi ne ol muştur acaba ben hala onun soyadında gözüküyorum kimlik değiştirmeye gittiğimde halen evlisiniz diyor acaba ne yapmam gerek dava düşmüşdür boşanmamız geçersiz olmuşmudur acaba aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Pınardamla87;
2011 kasımda boşandık dediğinize göre boşanma kararının verildiğini, imzalamam gereken bir kağıt var derken de ancak bu boşanma kararının kesinleşmediğini anladım ben, boşanma kararları kesinleşmeden infaz edilemez, bu nedenle halen evli görünüyorsunuzdur.
Kesin bir yanıt verebilmek için boşanma dosyanıza bakmak gerekmektedir.
Bir avukattan profesyonel destek almalısınız.
İyi günler dilerim...
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Bi soru daha sormak istiyorum izninizle;hakim tarafların boşanmalarına diye karar çıkardı ama kağıt imzalamanız gerek dedi.dediğiniz gibi olmuşsa ve boşanmamışşsam tekrar dava açmam gerekir mi?Yada önceki kararın geçerli olmasını nasıl sağlaya bilirim? Tabi birde eşim bu defa kabul etmez ise uzama ihtimali var mı? Zaman ayırdığınız için teşekkürler
Boşanmalarına diye karar verdi ise boşanmışsınızdır. Temyiz edilse idi size bilgi gelirdi. Kesin sonucu davanızın görüldüğü mahkeme kalemine gidip öğrenebilirsiniz.
Anlaşmalı boşanmamıydı?
evet anlaşmalı olarak boşandık fakat kimlik değiştirmek istediğimde halen evli olduğumu söylediler. Duruşmanın olduğu adliyeye gittim ama orada da dosyamı bulamadılar bide hakim izindeymiş o yüzden beklettiler bende önemsemedim açıkçası ve şimdi nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum ?Ne yapmam lazım ?Ya eşim hayır kabul etmiyorum derse 2 sene üstüne gene mi mahkemelerde uğraşacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Alıntı:
pinardamla87 rumuzlu üyeden alıntı
evet anlaşmalı olarak boşandık fakat kimlik değiştirmek istediğimde halen evli olduğumu söylediler. Duruşmanın olduğu adliyeye gittim ama orada da dosyamı bulamadılar bide hakim izindeymiş o yüzden beklettiler bende önemsemedim açıkçası ve şimdi nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum ?Ne yapmam lazım ?Ya eşim hayır kabul etmiyorum derse 2 sene üstüne gene mi mahkemelerde uğraşacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Adli tatil bitti hakimler göreve başladı. tekrar gidin