Ayıplı Mal İadesi Hakkında
Oncelikle Merhaba.
8. Ayda Kendime Tanınmıs Bir Markanın Dvd Playerlarından Almıstım Ancak 1 Ay Sonra Dvd Playerımın Kitlenme Sorunu Nedeniyle Markanın Yasadıgım Ildeki Teknik Servisine Basvurdum. Sorun Olarak Kart Problemi Denildi Ve Urun Tamir Edilerek Bana Teslim Edildi. Ancak Aldıktan 15 Gun Sonra Yine Aynı Sorun Ve Aynı Sebepten Tekrar Teknik Servise Verdim Yine Kart Problemi Denildi. Internette Tuketici Haklarını Okurken Alınan Bir Mal 1 Sene Icerisinde Aynı Yerden 2 Farklı Yerlerden 4 Garanti Suresi Boyunca 6 Kere Arızalanırsa Yenisini Isteme, Para Iadesi Gibi Haklarımın Oldugunu Okumustum. Bu Yazılan Haklar Varmı ? Varsa Yasal Olarak Bu Haklarımı Dogrulayan Bir Kanun Varmı ? Bunların Cevaplarını Verebilecek Arkadaslara Simdiden Tesekkur Ederim...
Re: Ayıplı Mal İadesi Hakkında
Alıntı:
Yasin_Mutlubay rumuzlu üyeden alıntı
Bu Yazılan Haklar Varmı ? Varsa Yasal Olarak Bu Haklarımı Dogrulayan Bir Kanun Varmı ?
Şöyle buyrun:https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=491
saygılar
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğan Bey Ilginize Tesekkur Ederim. Bu Tüketici Koruma Kanununu Inceledim Ancak Dedigim Gibi Aynı Yerden 2 Farklı Yerlerden 4 Ve Garanti Suresi Boyunca 6 Kere Arızalandıgında Yenisini Isteme, Para Iadesi Gibi Hakların Tanındıgına Dair Bir Bolum Bulamadım. Yanlız Bu Dedigim Hakları Okudugum Yer Bir Tuketici Koruma Ile Ilgilenen Siteydi O Yuzden Sordum. Ilginiz Icin Tekrar Tesekkur Ederim.
Saygılar
Yasin Mutlubay
Sanayi ve Ticaret Bakanlığının sitesinde böyle bir bölüm var ama Tüketici Kanunu bu şekilde yer vermemiş. Çelişkiyi hukukçu arkadaşlar daha iyi açıklar sanırım:
Alıntı:
Arıza ve tamir: Yeni aldığınız elektrikli/elektronik bir araç çalışmazsa, öncelikle kullanma talimatına uygun olarak kurup kurmadığınızı yeniden gözden geçiriniz, şayet emin değilseniz yetkili servise müracaat ediniz. Eğer, araç garanti süresi içinde arızalanırsa, yetkili servis tarafından ücretsiz tamir ve bakımını yaptırma hakkına sahipsiniz. Bunun için sizden parça parası, işçilik ve nakliye gibi herhangi bir ücret talep edilemez. Tamirin en geç otuz iş gününde yapılması gerekir. Azami tamir süresinin geçirilmesi, aynı arızanın garanti süresi içinde ikiden fazla ortaya çıkması veya yine garanti süresi içinde değişik yerlerden dört defadan fazla arızalanması durumunda aracın bir başkasıy(a değiştirilmesini talep etme hakkınız olduğunu unutmayınız.
http://www.sanayi.gov.tr/webedit/goz...px?sayfaNo=291
Ayıplı oto iadesinde sorun yaşıyorum. Satıcı mahkeme kararı olmasına rağmen ayıplı otoyu yenisi ile değişime yanaşmıyor. Aracımı 2.el fiatından geri alıyor. Ne yapabiliriz?
Saygilar.
Mahkeme kararı kesinleşti ise icra yolu ile ilamın gereğini yaptırın.
Saygılarımla.