C-33 fazla kilo hava değişimi
Merhabalar benım bı sorunum var...Agustosun 24 unde silusumu aldım askere gıttım... 15 gun sonra kılo problemım oldugunu soyledıler hastahaneye yatırdılar. 5 gun yattım 20. gunde
c-33 fazla kılodan 3 ay hava desıımı aldım.. boy 1.63 kılo 115
3 ay gectı dun heyete cıktım tekrar bıdaha 3 ay hava desımı aldım... boy 164 kılo 114
Benım merak ettıgım konu su 6 aydan sonrası curuk sayılır askerden bıldıgım kadarıyla ama hastahanede baska arkadaslarda vardı 3 kere 3 ay hava desımı almıs cocuga 4 uncu 3 ay hava desımı verdıler. herhalde benmde basıma aynısı gelıcek ama bu hava deısımlerın kesn bı zamanı varmı yanı 15 ay ıcınde netıce gıbısı...yanı 5 defa 3 ay gıbı...
not : bu konuyu forumda arastırdım ama bulamadm...yardımcı olursanız sevınırım...
Re: C-33 fazla kilo hava değişimi
Bu konuda kanunu bir düzenleme yok ama 3 ay üst üste hava değişimi alırsanız 3. ayın sonunda büyük ihtimalle askerliğe elverişsiz raporu verilebiliyor ancak buna karar verecek olanlar doktorlar. Kesin olmayan ama büyük bir olasılık var.
muvazzaflarda o süre 1 yıldır ama ek başka bir rahatsızlığın yoksa (hepatosteatoz veya transaminaz yüksekliği gibi) eğer böyle ek bir rahatsızlık da mevcut ise 3-4 hava değişimi sonra sevk zincirindeki bir üst basamağa sevk olunursunuz. Saygılar...
Standart süre 12 ay' mış. Ben de aynı durumdayım 12 ay oldu benim 1-2 hafta sonra durumu yazarım herkes rahatlar.
merhaba
Eşim 13 gün önce askere gitti(kütahya hava er kısa dönem)
kilo fazlalığı nedeniyle kurula sevk etmişler ve hava değişimi alabilirsin demişler.Ancak o askerliğini bitirmek istiyor zaten 13 günde de 5-6 kilo vermiş.Eğer kilo verdiğini ispat edip ısrarla kalmak isterse kabul edilebilir mi?kendisi kimya mühendisi 31 yaşında.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.Çok teşekkürler
Aralık başında yedek subaylık yapmak üzere birliğime teslim oldum.
ancak bir hafta sonra kilo fazlan var diyerek 6 ay hava değişimi verdiler.
ve öğrenmek isteiğim sorular var:
- 6 ay sonra kilo verip gelirsem askerliğe en baştan başlıyacağımı söylediler. peki kilo veremezsem ne olur?
yeni bir 6 ay hava değişimi mi verirler? bu ne zamana kadar devam eder?
- Eğer ki elverişli değildir raporu alırsam, daha sonralarda kontrolleri var mı bunların?
--
Ben birliğime teslim olunca askerliğimi yapacağım diye sevinmiştim. ama böyle bir karar ciddi anlamda canımı sıktı. Şimdi eve döndüm ve 6 ay zarfında ne yapacağımı düşünüyorum. İş arasam 6 aylığına iş bulmak ne mümküm? Kilo veremezsem ne olacak onun düşüncesi?
Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler.
cok sorun oluyor bu bılgıler cenderme arkadasım sonucu yazmayı unutma...
6 ay verdilerse muhtemelen beraberinde c-45 almamışsın... 6 ay sonra kilo vermemişsen 6 ay daha hava değişimi verip beklenir. toplam 12 ayın sonunda d kodu alırsın...yani savaşta ve barışta askerliğe elverişsizdir...saygılar
dostum c33 maddesi ile d kararına istinaden kesin işlem yapılmak üzere 6 ay havadegişimi almıssın kilon boyundan 41 kilodan fazla oldugu takdirde 6 ay daha havadeğişimi verilir daha sonrasında eskerlige elverişli degildir kararı alırsın