-
Bedelli askerlik
merhaba,,
3 yıl önce, lise mezun olur olmaz askerliğimi tecil ettirdim sonra AÖF kayıt oldum fakat okumadım ve bu sene -2007- kayıtım bitiyor. ve bu sene evlilik yaptım. yeni evlendiğim için eşimi bırakıp askere gitmek istemiyorum fakat eşim ukrayna vatandaşı olduğu için oraya gidip bedelli askerlik için başvurmak istiyorum. bildiğim kadarıyla bedelli askerlik için şart: en az 3 yıl yurtdışında yaşamak. fakat ben gittiğimde (o 3 yılı tamamlayabilmem için) orada oturum izni alabilmem için Türkiye'den bir sorun çıkabilirmi? ne yapmam gerekir ya da nasıl sorunlar la karşılaşabilirim?
yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler.:?
NOT: Sakın yanlış anlaşılmasın maksadım askerden kaçmak değil, ailevi sorunlarım dan dolayı şimdi gidemiyorum ertelemek zorundayım...
-
Re: Bedelli askerlik
Sanırım; bu konuyla ilgili kimseden bir yorum yok...????
Lütfen yardıma ihtiyacım var; böyle bi durumda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?
-
Arkadaşım en fazla bakaya kaçağı olursun.Bu da askeri ceza hükmü ne göre
YOKLAMA KAÇAĞI, BAKAYA, SAKLI, FİRAR
Madde 63 - 1 - (Değişik fıkra: 30/04/1945 - 4726/1 md.)
A) ( Değişik bent: 16/02/1994 - 3970/1 md.) Kabul edilecek bir özrü olmadan barışta bakayalarla yoklama kaçağı veya saklılardan yaşıtlarının veya birlikte işleme bağlı arkadaşlarının ilk kafilesi yollanmış bulunanlar ve ihtiyat erattan çağrılıp da özürsüz yaşıtlarının yollanmalarından başlıyarak yedi gün içinde gelenler bir aya kadar, yakalananlar üç aya kadar, yedi günden sonra üç ay içinde gelenler üç aydan bir yıla kadar, yakalananlar dört aydan bir buçuk yıla kadar, üç aydan sonra gelenler dört aydan iki yıla kadar hapis, üç aydan sonra yakalananlar altı aydan üç yıla kadar hapis;
B) (A) Bendinde yazılı erbaştan ve erden gelip te veya yakalanıp ta kıtasına varmadan savuşanlar ayrıca bir aydan bir yıla kadar hapis cezasiyle cezalandırılır.
2 - (Değişik bent: 15/06/1942 - 4257/1 md.) Seferberlikte birinci fıkrada yazılı olanlarla ruhsatlılardan sevk gününün bitmesinden itibaren yedi gün içinde gelenler bir aydan bir seneye, elde edilenler dört aydan iki seneye kadar, yedi günden sonra üç ay içinde gelenler iki seneden aşağı olmamak üzere elde edilenler üç seneden aşağı olmamak üzere hapis, üç aydan sonra kendiliğinden gelenler beş seneden az olmamak üzere hapis, elde edilenler ölüm cezasına mahkum edilirler. Az vahim hallerde ölüm cezası yerine müebbet veya on seneden aşağı olmamak üzere hapis cezas ı verilir ve diğer hallerde gösterilen cezalar yarıya indirilir.
Senin ukrayna vatandaşı olduğunda bir hakkın olacağını da varsayıyorum.
-
Yurtdışında oturma izni yanında bir işe girdiğinizde yurt dışı erteleme hakkından yararlanabilirsiniz ve 6 aydan uzun süre yurt dışında bulunmanız gerekir. 3 yıl çalıştıktan sonra da bedelli askerlik yapabilirsiniz.
-
Çok teşekkür ederim..
Yalnız bir sorum daha olacak; peki ben orada oturum izni için başvurduğumda, bana oturum izni verilmemesi için Türkiye' den bir baskı ya da engel söz konusu olacak mıdır? Ya da orada tutuklayıp gönderme gibi bir konu olacak mıdır?
Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.