Deneme Sürecinde Kendi İsteğimle İstifa Ettim

sözleşmeli olarak başlamış olduğum işten kendi isteğimle istifa ettim. fakat sözleşmede (okumadan imzaladım) verilen eğitimlerin ve yapılan harcamaların 2 yıl içinde ayrılırsam eger ayrılan kişi tarafından ödeneceği maddesine dayanılarak tarafıma dava açılmıştır. dava gereği tüm masrafları ödemem gerektiği bildirilmiştir. Fakat bir buçuk ay çalıştığım işyerinden benim istifam sonrası 150 yakın kişi işten cıkarılmıştır. Firmanın elaman sirkülasyonu fazladır. Bu konu ile ilgili görüşlerinizi ve önerilerinizi beklemekteyim Teşekkürler şimdiden

Re: Deneme Surecİnde Kendi Istegimle İstİfa Ettim

Alıntı:

easwood rumuzlu üyeden alıntı

sözleşmeli olarak başlamış olduğum işten kendi isteğimle istifa ettim. fakat sözleşmede (okumadan imzaladım) verilen eğitimlerin ve yapılan harcamaların 2 yıl içinde ayrılırsam eger ayrılan kişi tarafından ödeneceği maddesine dayanılarak tarafıma dava açılmıştır. dava gereği tüm masrafları ödemem gerektiği bildirilmiştir. Fakat bir buçuk ay çalıştığım işyerinden benim istifam sonrası 150 yakın kişi işten cıkarılmıştır. Firmanın elaman sirkülasyonu fazladır. Bu konu ile ilgili görüşlerinizi ve önerilerinizi beklemekteyim Teşekkürler şimdiden

Açılmış olan dava sonuçlandı mı?
Dava masraflarını ödemeniz gerektiği kim tarafından bildirildi?

Erdoğan bey ilginize şimdiden teşekkürler. Dava 25.03.08 tarihi olarak tebligatı elime ulaştı. Tebligatta belirtilen davayı acan işyerinin madde olarak eklemiş olduğu bir husus bu, avukat ücretleri ve masraflar adı altında yani davayı kaybettiğim takdirde tüm masrafları ödemem kaydıile açmışlar.

Sayın easwood, yaptığınız iş sözleşmesinin avukatınız tarafından incelenmesi gerekmektedir. Deneme süreli iş sözleşmesi ile ilgili İş Kanunu'ndaki hüküm aşağıdaki şekildedir.
MADDE 15. - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır. 
Bildirim süresi ve tazminat hususları maddede değerlendirildiyse de özel şartlar doğal olarak bahse konu edilmemiştir. Uzun lafın kısası, avukatınıza danışınız.