İşcinin istifasi icin uygulanan politika
yaklasik 4 senedir bi fabrikada oparatör olarak calismaktayim,gun gectikce iş verenin işci uzerinde baskisi,işciyi bezdirme politikasi uygulanıyor,ve buında etkilide olunuyor(prımlerımızı ve ıkramıyelerımı,maaslarimizi gununde alamiyoruz) ve ben yillik iznimi kullanamiyorum yazın kullanmak ıstedım iş yogunlugu nedenıyle 2 gun ızın kullanabıldım,akabınde bayram nedenıyle kullanmak ıstedım bu seferde 4 gun cıkabıldım ve ayın 17 sınde bayram ıznıne cıkmak ıstıyorum bunu yıllık ıznımle bırlestırmek ıstıyorum bu sefer de 3 gun yıllık ıznım verılıyor ve ben ısrarcı oldum ve bana iş durumundan oturu iznini kullandırmayabılırız ve bunun ucretını odeyecegız denılıyor ben bu ayın 17 sınde yıllık ıznımın hepsını kullanmak ıstıyorum verılmedıgı taktırde ne yapmalıyım...?
Re: işcinin istifasi icin uygulanan politika
Alıntı:
nzmkck rumuzlu üyeden alıntı
yaklasik 4 senedir bi fabrikada oparatör olarak calismaktayim,gun gectikce iş verenin işci uzerinde baskisi,işciyi bezdirme politikasi uygulanıyor,ve buında etkilide olunuyor(prımlerımızı ve ıkramıyelerımı,maaslarimizi gununde alamiyoruz) ve ben yillik iznimi kullanamiyorum yazın kullanmak ıstedım iş yogunlugu nedenıyle 2 gun ızın kullanabıldım,akabınde bayram nedenıyle kullanmak ıstedım bu seferde 4 gun cıkabıldım ve ayın 17 sınde bayram ıznıne cıkmak ıstıyorum bunu yıllık ıznımle bırlestırmek ıstıyorum bu sefer de 3 gun yıllık ıznım verılıyor ve ben ısrarcı oldum ve bana iş durumundan oturu iznini kullandırmayabılırız ve bunun ucretını odeyecegız denılıyor ben bu ayın 17 sınde yıllık ıznımın hepsını kullanmak ıstıyorum verılmedıgı taktırde ne yapmalıyım...?
Buna karsilik benim iş yavaslatma durumumda iş veren benı tazminatsiz atma hakkina sahipmidir
Yıllık ücretli izin hakkınız olmasına rağmen,bu hakkınızı izin dönemi içinde hangi tarihte kullanabileceğinizin kararı işverenin yönetim haklarındandır.Bu nedenle işverenininizin belirttiğiniz tarihte izne çıkmanızı uygun görmemesi halinde,işverenin belirttiği tarihte işinizin başında olmalısınız.
Öte yandan yıllık ücretli izin hakkı parçalara bölünebilse de bir bölümü 10günden az olmamak üzere bölünebilir.Emrivaki olarak şu tarihte yıllık iznimi kullanmak istiyorum şeklinde belirtmek yerine,işvereninizden 2007-2008 dönemi izin hakkınızı kullanabileceğiniz dönemin belirlenmesini talep edebilir,bu dönem için izin planınızı yaparak işverenin onayına sunabilirsiniz.
saygıalr
Alıntı:
Buna karsilik benim iş yavaslatma durumumda iş veren benı tazminatsiz atma hakkina sahipmidir
İş kanunu 25 II/h maddesine göre iş vereninizin sözleşmenizi sona erdirmesi mümkündür.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yıllık ücretli izin hakkınız olmasına rağmen,bu hakkınızı izin dönemi içinde hangi tarihte kullanabileceğinizin kararı işverenin yönetim haklarındandır.Bu nedenle işverenininizin belirttiğiniz tarihte izne çıkmanızı uygun görmemesi halinde,işverenin belirttiği tarihte işinizin başında olmalısınız.
Öte yandan yıllık ücretli izin hakkı parçalara bölünebilse de bir bölümü 10günden az olmamak üzere bölünebilir.Emrivaki olarak şu tarihte yıllık iznimi kullanmak istiyorum şeklinde belirtmek yerine,işvereninizden 2007-2008 dönemi izin hakkınızı kullanabileceğiniz dönemin belirlenmesini talep edebilir,bu dönem için izin planınızı yaparak işverenin onayına sunabilirsiniz.
saygıalr
2007/2008 yılı ıznımı yanı kalan 10 gunluk ıznımı kullandırmama hakkına sahıpmı yanı benım yıllık ıznımı 4 e bolmus olucak iş konununda 3 ten fazla bolunemeyecegını okudum ve iizn talebi ettigim halde bu yılkı ıznımı kullandırmamakta ısrarcı bende kullanmakta ısrarcıyım ve kullanamam ıcın ne yapmalıyım?
İlginize tsk ederim...Saygılar
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İş kanunu 25 II/h maddesine göre iş vereninizin sözleşmenizi sona erdirmesi mümkündür.
Sözleşmeyi sona erdirmesinin manasi tazminatsiz atabilme hakki demekmidir bu?
Alıntı:
Sözleşmeyi sona erdirmesinin manasi tazminatsiz atabilme hakki demekmidir bu?
Evet.
Alıntı:
2007/2008 yılı ıznımı yanı kalan 10 gunluk ıznımı kullandırmama hakkına sahıpmı yanı benım yıllık ıznımı 4 e bolmus olucak iş konununda 3 ten fazla bolunemeyecegını okudum ve iizn talebi ettigim halde bu yılkı ıznımı kullandırmamakta ısrarcı bende kullanmakta ısrarcıyım ve kullanamam ıcın ne yapmalıyım?
İlginize tsk ederim...Saygılar
Aşağıda alıntıladığım izin düzenlemesi ile ilgili iş kanunu maddelerinde de görebileceğiniz gibi izin işveren tarafından kullandırılır.İşveren iş yoğunluğu,işletme şartlarına göre bir izin takvimi hazırlayıp bu takvime göre çalışanların izinlerini kullanmasını sağlar.İzinlerinizi kullanamamış olmak,size iş yavaşlatarak işvereni zarara uğratma hakkını vermez. Kanuna uygun şekilde izinlerinizin kullandırılmaması nedeniyle bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Yıllık ücretli iznin uygulanması
MADDE 56. - Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez.
Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur.
Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir
...
İzinlere ilişkin düzenlemeler
MADDE 60. - Yıllık ücretli izinlerin, yürütülen işlerin niteliğine göre yıl boyunca hangi dönemlerde kullanılacağı, izinlerin ne suretle ve kimler tarafından verileceği veya sıraya bağlı tutulacağı, yıllık izninin faydalı olması için işveren tarafından alınması gereken tedbirler ve izinlerin kullanılması konusuna ilişkin usuller ve işverence tutulması zorunlu kayıtların şekli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanacak bir yönetmelikle gösterilir.
Yıllık ücretli izin hükümlerine aykırılık
MADDE 103. - Yıllık ücretli izni bu Kanunun 56 ncı maddesine aykırı olarak bölen veya izin ücretini 57 nci maddenin üç ve dördüncü fıkralarında belirtilen usule aykırı olarak ödeyen veya eksik ödeyen veya 59 uncu maddedeki hak edilmiş izni kullanmadan iş sözleşmesinin sona ermesi halinde bu izne ait ücreti ödemeyen veya 60 ıncı maddede belirtilen yönetmeliğin esas ve usullerine aykırı olarak izin kullandırmayan veya eksik kullandıran işveren veya işveren vekiline bu durumda olan her işçi için yüz milyon lira para cezası verilir