Arkadaşıma bankadan gönderilen kredi kartında sadece 1 YTL bakiye belirtilmiş ve alışveriş yapmak istediğinde sürekli yetersiz bakiye hatası vermiş doğal olarak bu durumda bankayı dava edebilirmiyiz ?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Printable View
Arkadaşıma bankadan gönderilen kredi kartında sadece 1 YTL bakiye belirtilmiş ve alışveriş yapmak istediğinde sürekli yetersiz bakiye hatası vermiş doğal olarak bu durumda bankayı dava edebilirmiyiz ?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Dava sonucundaki beklentiniz nedir?
tazminat belkide ?mağdur duruma düşmüş sayılmıyor mu böyle bir durumda insan ?
bir yerde böyle bir haber okumuştumyada duymuştumbirindentam olarak hatırlamıyorum..adama aynı şekilde k.kartı gönderliyor adam alışveriş yapmayı defalarca denemesine rağmen oluyor tabiki ve adam yetersiz bakiye ekstreleriyle bankaya karşı dava açıyor?benimde aklıma yatmış değil açıkcası ama soruyorum işte ?
Uğramış olduğunuz zararı sayısal olarak, YTL bazında belirtebilir misiniz?
yani birazda yorumlamamda bana yardımcı olsanız?ben bilsem soru sormayacağım zaten..soru sormak yerine net bir cevap verebilirsiniz mesela böyle bir şeyin mümkün olmadığı yada mümkün olduğunu falan..
Profilinizde "yeni mezun hukuk .." yazdığı üzere size yorum yaptırmak istiyorum. Fakat net bir cevap istiyorsanız, dava elbette açılabilir fakat böyle bir davanın kazanma olasılığı görülmez.
Hukuki bilgi olarak, ülkemizde tazminat hukuku çok gelişmemiş bir hukuk dalı olup, "zenginleştirme aracı" olarak kullanılamaz. Maddi bir zarar oluşmadığı gibi, manevi zararın unsurları olan "zarar, kusur ve illiyet bağı" oluşmamıştır.
evet yeni mezun bir stajyerim ve bana böyle karmaşık şeyleri araştırmam söyleniyor hep :) aslında bende böyle bir dava olabilme olasılığının az olduğunu tahmin edebiliyorum ama her ihtimale karşı görüşlerinizi almak istedim ..cevap yazıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ..saygılar..
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18333
linkinden Stajyer Avukatlara Münhasır Bölüme kayıt için gerekli şartları okuyabilirsiniz. Stajyer avukat iseniz her türlü sorunuzu bu bölümde bizlerle paylaşabilirsiniz.