Meskun mahal olarak belirlenen yer kavramının neye göre veya hangi kanunun ilgili maddesine göre nasıl tespit edilebileceği hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Printable View
Meskun mahal olarak belirlenen yer kavramının neye göre veya hangi kanunun ilgili maddesine göre nasıl tespit edilebileceği hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
İl, ilçe, kasaba, köy, mezra gibi, insanların sürekli veya geçici olarak bulundukları; yol, su, elektrik, ulaşım, çöp toplama, kanalizasyon, aydınlatma gibi kamu hizmetlerinden istifade ettikleri toplu yaşam alanlarını ve bu alanların bitiminden itibaren 500 m. uzaklıktaki mesafe
Sayın C_Selin verdiğiniz bilgi için tşkkr. ederim ancak verdiğiniz bilgi ile TCK 170/c'ye göre silahla meskun mahalde ateş etmede tereddüt oluşmuyor mu?
Meskun mahal diye tabir edilen kavram çok geniş tutularak kanunun ilgili maddesine ters düştüğünü düşünüyorum. Ayrıca herhangibir yerleşim yerine 500 mt. mesafe demişsiniz bu yerleşim yerinin neresine göre bu ölçüm yapılacak.Hangi kanunda bu terimin tanımından bahsediliyor veya bu tanım genel olarakmı geçiyor daha ayrıntılı bilgi almam mümkün mü?
TCK 170/c de meskun mahal ifadesi nerde geçiyor?
Syn C_Selin anladığım kadarıyla yeni TCK meskun Mahal kavramına yer vermeyerek ilgili maddesinde belirttiği şekliyle ele alıyor.Bu takdirde Meskun Mahal tanımında da belirttiğiniz üzere il,ilçe veya belediye dahilinde olabilir ancak bu sınırlar dahilinde olupta Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımın*dan tehlikeli olacak bi*çimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yarata*bilecek tarzda, herhangi bir yerde ateş etmek bu maddenin ihlali olmadığı gibi eski TCK'da yer alan meskun mahalde ateş etme suçunun ihlali sayılmaz.Bu konuda doğrumu düşünüyorum.
Evet.
sayın av.selin hanım benim size bi sorum olcak yanıtlayabilirmisiniz?
Meskun Mahal: İl, ilçe, kasaba, köy, mezra gibi, insanların sürekli veya geçici olarak bulundukları; yol, su, elektrik, ulaşım, çöp toplama, kanalizasyon, aydınlatma gibi kamu hizmetlerinden istifade ettikleri toplu yaşam alanlarını ve bu alanların bitiminden itibaren 500 m uzaklıktaki mesafeyi tarif etmektedir.