Site yönetiminin aidat istemesi
Merhabalar,
Ben 20 blok ve 604 daireden oluşan bir sitede kiracı olarak oturmaktayım. Bu siteye 3 ay önce taşındım. 604 dairenin şu anda yaklaşık yarısı dolu durumdadır. Sitede güvenlik ve temizlik hizmetleri verilmektedir. Ancak bu hizmetlerin gerektiği gibi yapılmadığını düşünmekteyim. Bununla beraber siteye ilk taşındığım aydan itibaren site aidatı adı altında 40 YTL istenmektedir. Kendi oturduğum blokta ise halen bir yönetici bulunmamaktadır. Site yönetimi, istediği bu 40 YTL ile ilgili hiçbir açıklama yapmamaktadır ve tahmini gider veya gelirlerle ilgili herhengi bir belge ilan edilmemiştir. Site yönetimince alınan herhangi bir işletme projesiyle veya başka bi ad altında bütçe durumuyla ilgili bir karar olup olmadığını bilmiyorum. Bana da bu konuda hiçbir tebliğ yapılmamıştır. Yani içeriğini bilmediğim harcamalar için para istenmektedir. En son daireme verilen bir kağıtta toplam borcum belirtilerek ödenmediği takdirde icraya başvurulacağı belirtilmiştir.
Sonuç olarak, daireye taşınırken bile site yönetimi benden bir belge (kontrat gibi) istememiş, benden önce alınıp alınmadığı bile meçhul olan kararlara dayanarak aidat talep etmiş ve ödeme veya alınan kararlar konusunda tebliğde bulunmamıştır.
Bütün bu durumlara göre benden bu aidatın istenmesi yasal mıdır? Yukarıdaki şartlar dahilinde bunu ödemeyi reddedebilir miyim?
Saygılar
Re: Site yönetiminin aidat istemesi
Yönetim planına ve genel kurul kararlarına uymak zorundasınız. Kat malikiniz ile konuşursanız o size kendisine karar gelip gelmediğini ve benzer konularda bilgilendirebileceği gibi yönetimden de varsa ilgili kurul kararını isteyiniz. Muhtemelen sizden önce bu kararlar alınmıştır, kontatınızda ilgili giderleri sizin ödeyeceğiniz konusunda anlaşmış olmanız kuvvetle muhtemel olduğundan bu kararlar sizi de bağlar.
apartman ortak giderlerine itiraz eden apartman sakinlerine nasıl bir ihtar çekebiliriz
İhtar metni mi nasıl olmalı?
Merhaba,
Ben de akaliber rumuzlu üyemiz ile aynı problemi yaşıyorum. Bize bir açıklama yapılmadan her ay aidat miktarları yükseliyor. Ben de bir açıklama olana dek aidat ödememe kararı aldım. İcra takibine muhatap kalır myım ? Ek olarak şunu sormak istiyorum: Sitemizde toplam giderler, oturum olan daire başına bölünüyor. Bu yöntem doğru ve yasal mıdır ? Yoksa doğru olan, giderler toplamının toplam daire sayısına bölünmesi midir ? Birinci durumda müteahhit tüm giderleri sadece oturulan daireler üzerine yıkıyor, ikinci durumda ise boş olan henüz satılmamış dairelere ait aidatları kendisi ödüyor. Hangi yöntem doğtudur ? Çok teşekkürler ...
Alıntı:
mrtozs rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben de akaliber rumuzlu üyemiz ile aynı problemi yaşıyorum. Bize bir açıklama yapılmadan her ay aidat miktarları yükseliyor. Ben de bir açıklama olana dek aidat ödememe kararı aldım. İcra takibine muhatap kalır myım ? Ek olarak şunu sormak istiyorum: Sitemizde toplam giderler, oturum olan daire başına bölünüyor. Bu yöntem doğru ve yasal mıdır ? Yoksa doğru olan, giderler toplamının toplam daire sayısına bölünmesi midir ? Birinci durumda müteahhit tüm giderleri sadece oturulan daireler üzerine yıkıyor, ikinci durumda ise boş olan henüz satılmamış dairelere ait aidatları kendisi ödüyor. Hangi yöntem doğtudur ? Çok teşekkürler ...
Merhaba,
Her aya aidat yükselemez, ayrıca tüm malikler aidat ödemek zorundadır, ister otursun ister oturmasın.
Saygılarımla