İnternetten aileme hakaret
İnternetten ailem hakkında asılsız bir sürü şey yazılmış. Anneme ,teyzelerime çok özür dileyerek yazıyorum "............. - genelev işletiyorlar" ve buna benzer bir sürü ahlaksız söz. Ayrıca babam ve eniştelerim hakkında da 'kadın satıcısı -at hırsızı vb...' dayılarım için 'uyuşturucu satıcısı -katil -beni ve kuzenlerimi öldürmek için plan yapan caniler vb ...' ithamlar var . Ve bunlar bir çok yerli ve yapancı sitede tekrarlanmış.
Ben bunları sildirmek ve yapan kişinin cezalandırılmasını istiyorum.Bu konuyla ilgili olarak da yurt dışın da yasayan (isviçre ) malesef dayım olan insandan şüpheleniyorum hatta eminim ama nasıl ispatlayabileceğim konusun da hiç bir fikrim yok.Ama aynı kişi asılsız suç duyurularıyla savcılığa da yazılar gonderiyor arada ilişki kurulabilir mi? konuyla ilgili görüş ve bilgilerinize çok ihtiyacım var ailem bu konuda çok madur durumda .Ayrıca annem ev hanımı ,babam emekli öğretmen.Lütfen acil yorumlarınızı bekliyorum . Tesekkür ederim şimdiden.
Re: internetten aileme hakaret
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=24699
Lütfen konu açmadan önce araştırma yapın... Sanırım bu link faydalı olacaktır.
Alıntı:
Yusuf Aydın Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Bu linki inceledim ama benim durumum da biraz farklılık soz konusu çünkü bu hakaretleri yapan kişiden şüpelenmeme rağmen ispat edemiyorum ve elimde sadece bu yayınların yapıldığı sitelerin çıktıları var baska bir delil yok .Siteler bana ait olmadığı için İp bulamam mumkun değil kaldı ki sitelerin çoğu yabancı zaten şüphe duyduğum insan da isviçre de yasıyor. Bu konuyu açmadan araştırma yapmaya çalıştım ama bir birinden farklı konular buldum .Bu konu bizim için gerçekten çok hassas bir hal aldı lütfen daha açıklayıcı görüşlerinizi bekliyorum .Bir de bu hakaretler yuzunden kuzenim iş bulmakta zorlanıyor yapılan araştırmalarda arama motorlarına adını soyadını girdiğinizde bunlar direkt karsınıza çıkıyor .İş verenlerde doğal olarak inanıyor çünkü defalarca üşenilmemiş tekrarlanmış bunlar.lütfen yardım edin.
Elektronik ortamda işlenen hakaret eylemlerinde, hakareti içeren yazıcı çıktıları delil olarak sayılmamaktadır.
Hakaret dolayısıyla Savcılığa şikayette bulunabilir, yazıların mevcut olduğu sitelere ulaşabilir ve yazıların kaldırılmasını talep edebilir, aksi takdirde site sorumlularını aleyhine dava açabilir veya en kısa çözüm olarak avukatınıza danışabilirsiniz.