3201 SSK Yurtdisi hizmet borclanmasi
Merhaba,
uzun yillar yurtdisinda yasayan ve calisan bir Türk vatandasiyim. 3201 sayili kanun geregi öngörülen haktan yararlanmak üzere SSK'ya 16.11.2006 tarihinde yazili olarak müracaat ettim. Gelen yanit ile sadece emekli olabilmem icin
gereken borc miktarinin ödenmesi gerektigini ögrendim. Bunun üzerine Türkiye'ye gelerek emekli maasini baglatabilmek icin bulundugum il müdürlügüne müracaat ettim. Bu sirada bana paranin yaatirilmasini ve buna müteakip gün tesbiti yapilmasinin gerektigini söylediler. Tabii ki, ben de kuzu kuzu parayi ilgili banka neznindeki SSK hesabina yatirdim. Makbuzlarla yeniden
kuruma müracaatimda bana yapilan kücük bir hesap islemiyle ancak 12.2008 tarihinde emekli olabilecegimi hatta kesin dönüs beyani vermemin gerektigini ögrendim.
Burada bilgi alabilmek ve müracaatlarda cektigim sikintilari ve hatta defalarca Türkiye'ye gelip gitmelerimi gözönüne aldigimda emekli olabilmek icin cok mesakkatli yollardan gectigimi gördüm. Ayrica bulundugum ülkede calismaya devam etme istegimden ve de Türkiye'ye kesin dönüs gibi bir niyetimin olmamasi beni emekli olmaktan vazgecirmistir.
Bu baglamda sizden ögrenmek istedigim, yatirmis oldugum borc miktarinin geri iadesinde takip etmem gereken yoldur. Vereceginiz degerli bilgiler
icin tesekkürlerimi sunar iyi calismalar dilerim...
Saygilarimla hosca kalin
Re: 3201 SSK Yurtdisi hizmet borclanmasi
Borçlanmanız yasaya uygun olarak yapılmış ve primi ödenmiş ise, ödediğiniz paranın iadesi mümkün değildir. Emeklilik için şartları yerine getirdiğinizde size maaş bağlanır.