-
Ölümlü trafik kazası
2000 yılında abimi trafik kazasında kaybettim.Ona çarpan belediye otobüsüydü.Karşı taraf 8/8 kusurlu bulundu.Şöför kısa süre sonra çıktı.Şu an belediyeyle mahkememiz devam ediyor.Sormak istediğim belediyenin malları satılamıyormu ?7 yıl oldu ve dava sonuçlanmadı ne yapmam gerekir.Cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
-
Re: ölümlü trafik kazası
Belediye mallarının haczedilemezliği sorunu.Belediyelerin özel ve kamuya tahsis edilmiş malları vardır.Özel malları,bu prensip içinde değildir,yani haczi mümkün.
-
Re: Ölümlü trafik kazası
Cevapladıgınız için teşekkur ederım.Ama sanki bir kısır döngü bu avukatımız icra'da satılacak diyor.Daha sonra kamu yararına sayılan mallar satılmaz diyor.Tekrar dava açılmış, belediye başkanına da dava açılmış ne yapmalıyım avukatımızı mı değiştirmeliyim.Açıkçası başka bir şehirde olduğu için dava çok ilgilenemiyorum.Mesala arsa, değirmen ve petrolleri kamu yararına mı oluyor?Teşekkürler
-
İcra İflas Hukuku dersi aldığım sırada ödevim,belediye mallarının haczedilmezliği ile ilgili bir yargıtay kararı incelemesi yapmaktı. O nedenle,üzerine oldukça araştırma yaptığım bir konu.Hatta,bulunduğum il belediyesine giderek hukuk müşavirliğinden yardım dahi almıştım.Fakat bu ayırımın nasıl yapıldığının ifadesi oldukça güç.
Konuyla ilgili isterseniz yargıtay kararı örnekleri gönderebilirim.
-
gönderirseni gercekten çok sevinirim.tesekkur ederim
-
Bunu şuan yapamam çünkü çıkmam gerekiyor üzgünüm :)
Ancak yarın size bu örnek kararları gönderebilirim.Unutmam,endişeniz olmasın o konuda.
-
Sayın eşyaa;
İlgili birkaç Yargıtay kararını KM yolu ile size gönderdim.
-
çok teşekkür ederim umarım işime yarar.iyi günler