-
Mal paylaşımı
Merhaba, babam 2006 'da vefat etti. annem babamın ikinci eşi.İlk eşi annemle evlenmeden önce ölmüş. babamın ilk eşinden 3 çocuğu,annemden 2 çocuğu var. annemle babamın evlilik sözleşmesi olmadığı için paylaşım ona göre yapıldı. ama yeni medeni kanuna göre belirli tarihten sonra alınan mal ya da bankadaki para sözleşme olmasa da yarı yarıya olmuyor mu? en azından bankadaki paraların yarısının annemin olması,kalan yarısını 6 kişi olarak paylaşmamız gerekmez miydi? ilamdaki orana göre paylaşım yapıldı ama ilam yanlış olamaz mı? İtiraz edilebilir mi? babamın vergi dairesinden alacağı var.bunun yine tamamını mı 6 kişi paylaşacağız yoksa yarısını mı? şimdiden teşekkürler...
-
Re: Mal paylaşımı
2002'den sonra alınan gayrimenkuller nelerdir, bankaya yatan paralar nereden gelmiştir?
-
babam serbest muhasebeciydi,aynı zamanda emekli maaşı vardı. Ama annem de emekli ve harcamalar ortaktı. babam bu sayede para biriktirmişti. vergi dairesinde de mahsuplardan kalan miktar var.
-
2002'den sonraki kazanımlardan annenizin payı çıkarılıp, geri kalan kısmın pay edilmesi gerekirdi.
Babanızı vergi dairesinden alacağıda içinde aynı şey geçerli.
Bir avukatla görüşürseniz size ayrıntıları ve izlemeniz gereken yolu gösterecektir.
-
Merhaba ben eşimden yeni boşandım.evden hiç bir eşya alamadım bunu için dava açmam gerekiyorsa nasıl bir yol izlemeliyim.Bunu sorma nedenim şu anda parasız olmam ve dolayısıyle avukat tutamamam.Bilgilendirirseniz sevinirim