Noter satış senedide geçerli değilse ne yapcam?
değerli hukukçular 1991 yılında noter satış senedi ile sattığım bir otomobil var satış senedi elimde mevcut. şuanda tescili üzerimde bulunan otomun vergi borçlarını vergi barışı yasasından yararlanarak ödemek için vergi dairesine gittiğimde bana ikinci bir otomobiliminde var olduğunu onuda ödemem gerek tiği söylendi neticede 1991 yılında noter senedi ile sattığım otomobilin vergi dairesinde adıma kayıtlı olduğunu öğrendim bu arabayı sattığımı bildirince vergi memuru trafik tescile gitmemi kendilerinin bir şey yapamayacağını beyan etti .. Trafik tescile gittiğimde ise trafik memuru aracın adıma kayıtlı olduğunu ve plakasınında AV değil HV olduğunu (rakam aynı sadece ilk harf değişik sanıyorum sigortacının yani devir işlerini yapan aracılar yani onun hatası) söyledi..durumu izah edince sattığım kişileri bulmamı söyledi.. noter satış senedi ile otoyu sattığım şahsı buldum oda diğerini buldu tamam kaydı alalım dedilerarayan soran yok bu arada.. ben avukatlık yapmayan ama avukat olan bir arkadaşa sordum sanıyorum noterler satış senetlerini 5 yada 10 yıl saklarlar dedi.....SORULAR 1-sigortacının hatasımı bu plakadaki harf hatası(HV olması gerekenAV) yazılı ruhsat ve plaka verilmesi bana.. bununla bir yıl civarı tabiri caizse sahte plakalı araçla gezdim vede noter satışı yaptım bu nasıl düzelir harf hatası(trafik tescilden onaylanmış resmi ruhsattada harfler yanlıştıryani AV dir.halbuki trafikteki dosyada ve vergi dairesindede HV geçmektedir...2- harf hatası olmasa bile geçtik onun noter tarafından yapılan satış senedinin bir nüshası trafiğe gönderilmemektemidir(bende ki nüshanın arkasında beş nüsha tanzim edildiği yazılmakta ve bildiğim kadarı ile bunun üceritde alınmaktadır..AFEDERSİNİZ okuyanlardan tabii çok uzun yazdım galiba ama umarım anlayışla karşılarsınız esas sorum ben bu mali sorumluluktan kurtulabilmek için hatta gıyabi trafik cezalarındanda tabii NE YAPMAM NEREYE NE ŞEKİLDE MÜRACAT ETMEM GEREKİR vergi barışından ödeyeceğim 120 milyon ek taşıt vergisiyle birlikte 67 miyondaha eklersek temmuza kadarki borç bu gerisini düşünmek bile istemiyorum ..( trafikteki bir memur arkadaşın yorumuda çok ilginç 1996dan evvelki noter satış senedi ile satılmış ama trafikten kaydı alınmamış işlemler için yapabilecekleri bir şey yokmuş) O HALDE NOTERLERİMİZİN YAPTIKLARI SATIŞ İŞLEMLERİ NEYDİ OZAMAN ... cevap verme zahmetinde bulunacak hukukçularımıza tşk şimdiden bir borç bilirim
acemi