c.kamil rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle böyle bir forum sitesi kurduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim...
Sıkıntımı forumda aradım fakat benzerini bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim...
Ben 2004 yılında oturduğum şehir (Ankara) dışından devlet memuru bir kişi ile tayinle ilgili nikah yaptım. Tayin olsaydı bu kişi evlilik birliği kuracaktım, fakat bir takım problemlerde dolayı tayin gerçekleşmedi ve evlilik birliği kurulamadı. Bu süre zarfında bahsettiğim kişi ile hiç biraraya gelemedim, aynı evde yaşamadım, sadece nikah yapıldı. Daha sonra boşanma davası açtım, karşı dava açtılar, tazminat ve nafaka istediler, mahkeme boşadı, tazminat ve nafakayı reddetti. Yargıtay kararı boşanma yönünden bozdu, tazminat ve nafaka yönünden reddetti, tekrar yapılan yargılamada her iki tarafında davalarını reddetti. Karar 6. ayda kesinleşti, bu tarihten sonra 3 yıl geçtikten sonra dava açıp otomatikman boşanabiliyormuşuz, bu süre içinde birarada olmamak koşulu ile ki zaten birarada değiliz mümkünde değil. Şu an resmi kayıtlarda evli görünüyorum nasıl boşanabilirim? 3 yıl bekleyecekmiyim yoksa hızlandırma şansım varmı? Birde yargıtayın neden böyle bir karar verdiğini çok merak ediyorum çünkü her iki tarafta boşanma talep ediyordu. Ne yapabilirim? Davayı şiddetli geçimsizlikle açmıştık başka bir nedenle açabilirmiyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim ilginiz için şimddiden teşekkürler