Tazminat davası açabilir miyim?
Merhaba ben bir fabrikada taşeron işçi olarak çalışırken iş kazası geçirdim ve istirahat yani rapor aldım.raporumun bitiş tarihinde işe başlamak için gittiğimde işyerine,bana artık çalıştırmak istemediklerini söylediler ve çıkartacaklarını söylediler.bende tamam deyip yıllık iznimden kalan 4günüde ekleyip tazminatımı vermelerini istedim bana taşeron firmadan alacağımı söylediler söz konusu işyerine gittiğimde durumumu anlattım ve beni kendim çıktım diye imza atmam konusunda zorladılar ben kabul etmeyincede kovdular bende dava açmayı düşünüyorum haksız olduğum hiç bir konu olduğunuda düşünmüyorum acaba tazminat davası açtığımda dava ne kadar sürer tahmininizce nasipse şubat ayındada askerlik görevime başlayacağım.o yüzden uzamasından endişe ediyorum sorun olması açısından askerliğimde.ne yapabilirim?18.o9.2006tarihinde işbaşı yapmama rağmen sigorta başlangıç tarihim 09.10.2006 ve bu olaylar ise 26.11.2007de oldu ve halen çalışmamaktayım eğer yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.sevgiyle kalın...