-
Nasıl adalet?
2,5 ve 9 yaşlarında iki kızım var eşim daha lüks bir hayat yaşamak adına beni terk etti. Çocukları da annesine bırakarak İstanbul a gitti. Daha sonra ayrılmaya karar verdik. Dava açtım, eşim beni aldattığı, terk ettiği ve giderken 5.000,00ytl mi aldığı ve piyasaya olan 300.000,00ytl borçları yüzünden evime haciz geldiği hale hakim bugün çocuklarımı ona verdi ve beni 2500ytl manevi tazminata mahkum etti. Ayrıca ayda 300 ytl nafakaya. Hadi nafakaya üzülmüyorum. Çocuklarım için ama manevi tazminata ve çocuklarımın ona verilmesini hazmedemiyorum. Çünkü burada manevi ve maddi olarak zarar gören benim. Ama bugün çocuklarım o kadın gidecek. Anlamıyorum. Hayata karşı duruşum kalmadı. Ben adalete de güvenemezsem kime güveneyim. Sırf kadın diye haklı değil ya. Niye çocuklarım öyle bir ortamda borçlar içinde büyüsün o kadının yanında büyüsün anlamıyorum. Anlam veremiyorum. Şimdi ne yapmalıyım? Bilimiyorum… ne yapabilirim?
-
Re: Nasıl adalet?
-
Mahkemede yeterli derecede kendinizi ifade edip etmediğinizi yeterli delil sunup sunmadığınızı kontrol edin.Bu anlattıklarınızı mahkemede dile getirip bunları kanıtlamışsanız ve Mahkemenin yanlış karar verdiğini düşünüyorsanız kararı mutlaka temyiz edin.Temyiz dilekçenizde burda anlattıklarınızı detaylı olarak ifade ediniz.
-
Sayın avukat73,
Avukat değilseniz (ki profilinize ve iletinize göre değilsiniz sanırım) kullanıcı adınızı değiştirmemiz gerekmektedir. Lütfen yeni bir kullanıcı adı belirtiniz, belirtmez iseniz yönetim tarafından seçilecektir. Bilginize...
-
yeterli olarak anlattığımızı düşünüyorum herşeyi. peki dilekçeyi yazarken yargıtaya aldatmayla ilgilide fotoğraflar sunabiliyormuyuz? bu arada eşimin kredi kartlarndan dolayı ve başka türlü borçlarından dolayı hapis cezası çıktı buna rağmen bu karar verildi.
(bu arada avukat değilim.. ancak kullanıcı ismimi nasıl değiştirebilirim bilmiyorum. biraz baktım ama anlayamadım.. yardımcı olursanız sevinirim.)
-
Siz yeni bir isim belirtin biz gereğini yaparız, sizin değiştirme yetkiniz bulunmamaktadır.
-
-
bu arada eşimin telefon kayıtları incelendi. ve gerçekten farklı kişilerle farklı görüşmeleri bulundu. bunlar bile göz ardı edildi. birde aveadan bir bilgi gelecekti bir telefon numarasının konuşmaları. hakime bugün onların da incelenmesini rica ettik. onların gelip gelmemesi önemli değil onlar kararımı değiştirmeyecek kararımı verdim dedi.
-
Engin bey durumunuza üzüldüm!
Sizinle hemfikirim.Ben aynı durumdayım.
Tek suçum iyi bir aile babası olarak görevlerimi yerine getirmek ,
eşime değer vermek! Birde eşimin sözünü tutumayıp annesine yakın evde oturmamış olmam.1 gün evinde 10 gün annesine gitmekde olup,bu durum tüm şahitlerle ispatlanmasına rağmen ve evi terk etmesine rağmen bayan olan hakim tüm açıklılığıyla (iyi niyetin suistimal edildiğini görmesine ve kendisinn söylemesine rağmen) davayı red etti.
Neden? Bayan olduğu için?
Tek neden bu !
Ben neden düzgün bir hayat yaşamayım? Neden beni seven insanla hayatımı birleştiremeyim!Suçum olsa TAMAM cezamı çekecem ama SUÇSUZ olduğumu bile bile bu çileleri çekmek HAKSIZLIK değilmi?
-
Hakimin verdiği karar nihai karar değil.Eğer durum gerçekten anlattığınız gibiyse ve bunu ispatlayabilecekseniz kararı temyiz etme yoluna gidiniz.Aksi takdirde karara karşı boynunuzu büküp beklerseniz belki de sahibini bulacak adalet sessiz kalacaktır.